Hell Open Air, 4 mei 2024, dag 1.

Hell Open Air @ parking Hell, Diest.

Rond 13u00 gaan “The Gates From Hell” voor de allereerste keer open: de eerste toeschouwers komen binnen en de eerste editie van Hell Open Air gaat van start.

*Foto’s: Busted In Rock*

Busted In Rock, een eighties hard rock & metal tribute band uit Antwerpen, opent het festival. Ze spelen anderhalf uur lang verschillende hits van tal van grote hard rock & metal bands. Een leuke start van een dag “tribute” bands.

*Foto’s: Dorothea*

Dorothea, een Warlock / Doro tribute band uit Noorwegen, brengt direct veel leven op het podium en bij het publiek. Tegen het einde van de set komt de zangeres verder zingen in de front en doet zelfs al zingend een rondje tussen het publiek.

*Foto’s: The King Diamond Conspiracy*

Het is een moeilijke opgave om als Mercyful Fate tribute band of King Diamond tribute band door het leven te gaan. Denk maar de vocalen van de man zelf. Dit gezelschap, The King Diamond Conspiracy, stopte er een tijd terug mee, maar is nog een allerlaatste keer mee te maken op deze eerste editie van Hell Open Air. Persoonlijk muzikaal niet echt mijn ding. Maar wel een geweldige show. Door enkele plensbuien is het publiek komen schuilen in de tent, wat maakt dat deze aardig gevuld wordt.

*Foto’s: Slayer Cover Band*

Slayer Cover Band uit Nederland: ik denk dat een dag met cover en tribute bands niet kan doorgaan zonder een tribute band van de organizator zijn lievelingsband: Slayer. Bij deze dus dit gezelschap. Een paar keer ontstaat een moshpit in het publiek wat voor extra sfeer zorgt.

*Foto’s: Motörheads*

Motörheads dan. Zoals uit de naam doet vermoeden een Motörhead tribute band, met Shorty op gitaar. De zanger / bassist heeft wel wat weg van Lemmy Kilmister zaliger.

*Foto’s: Damaged Justice*

Het Nederlandse Damaged Justice is een Metallica tribute band sluit de avond af. En hoe: het publiek gaat massaal uit de bol. Terwijl de vorige bands zo’n uurtje kregen duurde de set van dit gezelschap dan ook zo’n anderhalf uur.

Met dank aan Mike de Coene, Erik Depooter en het complete team van Hell Open Air.

Tekst: P.L.

Foto’s: Peter Vangelder.