Shredhead, 28 april 2024.

Shredhead, Bleedskin @ Hell, Diest.

Het is het begin van een heel drukke periode wat betreft metal concerten en festivals. Zo was er maar weinig publiek komen opdagen voor Shredhead met Bleedskin als support act op zondag 28 april in Hell te Diest.

*Foto’s: Bleedskin*

Het Belgische Bleedskin opent. Het is nog maar van maart geleden dat ze in Hell op het podium stonden, maar het is altijd een plezier om deze Waalse death metal band aan het werk te zien en te horen. Wie zien een band aan het werk die het stilletjes aan gewoon wordt om maar met zijn drieën het podium te delen. De vocalen worden nu gedeeld door bassist Rémy Adam en gitariste Céline Mazay zonder dat dit ten koste gaat van hun instrumentale vaardigheden. Achter de drums vinden we tegenwoordig ex gitarist Logan Dykens. Opnieuw een heel strakke set van Bleedskin.

*Foto’s: Shredhead*

Shredhead, een band uit Israël sluit zijn Europese tour af in de Diestse Hell. Dit gezelschap staat voor een stevige mix van thrash metal en groove metal. De band is al actief sinds 2011 en zorgde reeds voor vier fulla-lbums. Het meest recente daarvan is ‘I saw You Burn’ dat ze hier extra in de verf komen zetten. Dit was de eerste keer dat we dit Shredhead aan het werk zagen, en hopelijk niet de laatste keer. Zoals steeds hadden de afwezigen ongelijk ook nu weer ongelijk, want beide bands zorgden voor een knappe set.

Tekst: P.L.

Foto’s: Peter Vangelder.