Walpurgisnight, 27 april 2024.

Walpurgisnight @ Zaal ter Wijngaard, Wevelgem.

Wat is er eigenlijk leuker dan op zaterdag een avond mee te maken met gratis muzikaal vertier? Dat kon op 27 april in Zaal ter Wijngaard te Wevelgem waar de jaarlijkse Walpurgisnight op de agenda prijkt en waar vier bands voor de nodige muzikale sfeer tekenden.

*Foto’s: Mr. Myst*

Mr. Myst, een sleaze rockband uit Oostende, België, opende de avond met een sterke show. De setlist omvatte een mix van bekende en nieuwe nummers, waarbij ze hun album ‘7 Deadly Sins’, uitgebracht in 2023, goed in de schijnwerpers plaatsten. Ook oude favorieten werden niet vergeten, zoals het nummer “We Will Rise” van hun vorige album. De zanger toonde zich een ware entertainer door zijn interactie met het publiek. Als een wervelwind op het podium sprong hij het publiek in, klom op tafels en stoelen. Het was duidelijk dat hij maar één doel voor ogen had: het publiek laten dansen en meeleven met elke noot. Het visuele aspect was eveneens indrukwekkend. Mr. Myst had een hele kostuumdoos meegebracht, gevuld met een assortiment aan accessoires, variërend van een megafoon tot verschillende hoedjes. De set eindigde met het krachtige nummer ‘2 FU4U’.

*Foto’s: Promise Down*

Promise Down, een Belgische heavy rockband, bracht een mix van rock ‘n roll en vintage metal. Vanaf het eerste nummer wisten ze het publiek te grijpen met nummers zoals ‘Speed Racer’ en ‘Love Hate’ van hun album ‘Struck by First Light’. De zaal vulde zich met enthousiastelingen die werden meegesleept door de energieke uitvoering van de band.

*Foto’s: The Hell Patrol

Voor fans van heavy metal en in het bijzonder liefhebbers van Judas Priest was The Hell Patrol een garantie voor een onvergetelijke avond. Deze tributeband ontpopte zich als ware entertainers die perfect in de sfeer van Judas Priest pasten. De interactie met het publiek was opmerkelijk. Van het aanmoedigen van meezingen tot het delen van speciale momenten, zoals het opdragen van ‘Blood Red Skies’ als eerbetoon aan het publiek en Oekraïne, hielden ze de energie hoog. Met krachtige covers van nummers als ‘The Ripper’, ‘Judas Rising’, ‘The Sentinel’ en ‘Night Crawler’, en natuurlijk de onmisbare klassieker ‘Breaking The Law’, bewees The Hell Patrol dat ze absoluut een sterke show konden neerzetten.

*Foto’s: Busted In Rock*

De avond eindigde met een afterparty door Busted In Rock, een 80’s hard rock and metal tribute band vanuit Antwerpen. Ze brachten ons terug naar de 80’s hardrock en metal scene. Met hits van bands zoals Motley Crue, Ozzy Osbourne en Whitesnake, wist de band het publiek te bespelen met een mix van herkenbare nummers. De toevoeging van een vrouwelijke leadzangeres gaf een frisse draai aan de klassiekers. Interactie met het publiek maakte het geheel meeslepend en energiek. Kortom dit was een Walpurgisnight vol nostalgie en rock-‘n-roll die voor herhaling vatbaar is.

Tekst: Kiara Vandewalle.

Foto’s: Bianca Lootens.