Velozza, 6 april 2024.

Velozza, Solifugia @ Hell, Diest.

Zaterdag was het een Belgische death metal versus Nederlandse thrash metal avond in Hell.

*Foto’s: Solifugia*

Het Belgische Solifugia openden de avond voor een handjevol mensen met hun brutale very old school death metal. Voor mij één van de death bands die er wat bovenuit steken in de death scene, maar blijkbaar dus nog niet zo gekend, en dat is een verdomde zonde. De band heeft ondertussen een ep en een full album waaruit ze hun setlist kunnen samenstellen, afgewisseld met een paar nieuwe knallers die op een volgende ep komen. De nieuwe tracks zetten de lijn van de oude voort. Brute doch catchy death met een mooi Bolt Thrower gehalte die live sterk tot hun recht komen. Ga deze band zien!

*Foto’s: Velozza*

Nederlandse old school thrashers Velozza begonnen na een korte pauze hun set voor nog steeds een handjevol mensen die hun ook de furieuze thrash lieten welgevallen. Van een adempauze was geen sprake, als een sneltrein raasde de band door hun set. Het eerbetoon aan Exodus in de vorm van ‘War Is My Shepherd’ past perfect bij hun eigen nummers die ze kunnen kiezen uit de twee ep’s en het full-album dat Velozza op de markt heeft. Als je de band niet kent, dan weet je nu in welk straatje ze zitten.

Op muzikaal gebied was het een top avond in Hell. Helaas opnieuw doodjammer van de weinige aanwezigen op deze wederom gratis aangeboden concert avond.

Tekst: L.E.

Foto’s: Peter Vangelder.