Burn Down Eden, 1 april 2024.

Burn Down Eden, Stortregn @ Hell, Diest.

Burn Down Eden (Duitsland) en Stortregn (Zwitserland) fleurden onze paasmaandag op. Een matige opkomst was hun deel. Misschien dacht men dat het een 1 april grap was, ook al omdat dit een gratis evenement was? Jammer voor degenen die er niet waren. Beide bands bezorgden de aanwezigen kippenvel met hun knappe melodieuze death metal die bij momenten ook furieus uit de hoek kwam. De bands lieten de lage opkomst niet aan hun hart komen, en speelden alsof Hell uitverkocht was. Ook het geluid was zoals steeds weer voortreffelijk. Hell is gezegend met enkele hele goede geluidsmannen. Dat mag ook zeker eens gezegd worden! Ook het licht is steeds navenant.

*Foto’s: Stortregn*

Stortregn staat eigenlijk voor technical melodic death metal met wat accenten melodic black metal en werd in 2006 opgestart. De discografie van de band telt onder andere een demo, een ep, een split en zes full-albums zodat een knappe setlist samenstellen een fluitje van een cent is.

*Foto’s: Burn Down Eden*

Burn Down Eden is actief sinds 2014. De band staat geboekstaafd als een (technical) melodic death band. De discografie van deze Duitsers telt momenteel drie full-albums en evenveel ep’s, naast een aantal singles.

Tekst: L.E.

Foto’:s Peter Vangelder.