Satanic North: Satanic North

Black metal fanaten hebben er een nieuwe band bij die met een titelloos debuutalbum al meteen heel stevig op de deur klopt. Satanic North is de naam en bestaat uit vier vrienden die zich graag eens wilden wagen aan een onvervalst furieus black metal gezelschap: Von Occult (vocals), Skomorokh (gitaar), IIT Caprae (bass, backing vocals) en Abyssir (drums). Onbekenden horen we u denken, maar niets is minder waar. We ontdekken hier, naast twee nog “onbekenden”, immers Petri Lindroos (als IIT Caprae) en Janne Parviainen (als Abyssir), die bij liefhebbers van Ensiferum of Warmen zeker belletjes moeten doen rinkelen. Het Finse kwartet raast hier doorheen tien tracks. Het gaspedaal wordt heel stevig ingedrukt en de blastbeats vliegen je om de oren: precies zoals black metal klonk in de jaren negentig. Voeg daar een onheilspellende duisternis aan toe, een kille dreigende sound, en immens veel kracht en je verkrijgt Satanic North. Vernieuwend is de sound van het viertal allerminst, maar dat hoeft geen belet te vormen om je onder te dompelen in de muzikale wereld die de heren hier hebben uitgetekend. Wij, bij MUSIKA, zijn ondertussen compleet overstag gegaan en laten ons gedwee als lammetjes naar de slachtbank leiden. Onze nekwervels worden stevig getest terwijl we de duistere, kille en dreigende kracht van de gehoornde over ons heen laten komen. Tien tracks lang weet Satanic North ons met zijn debuut te overtuigen, nu jullie nog.

Luc Ghyselen (94)

Reaper Entertainment

Tracklist: 1. War 2. Arise 3. Village 4. Hatred And Blashemy 5. Four Demons 6. Behind The Inverted Cross 7. Vultures 8. Wolf 9. Kohti Kuolemaa 10. Satanic North