Gost: Prophecy

Verwar het Amerikaanse Gost absoluut niet met het Zweedse Ghost. Die laatsten staan voor een mix van metal, rock en pop en brengen zodoende een pak muziekliefhebbers van allerlei pluimage samen. Gost (James Lollar) kiest voor iets compleet anders: een mix van doom, black metal en industrial die hij vorm geeft door het gebruik van … elektronica. Voor sommigen een fantastische geluidservaring, maar voor voor velen een zenuwslopende ergernis van geluiden. Ik vermoed dat ik tot die laatste categorie behoor. Ik bedoel maar: ik sta open voor veel, zeker als men er een stevige dosis metal in onder brengt, maar waar ik eigenlijk absoluut niet tegen kan is … elektronica. En laat dat hier eigenlijk het hoofdbestanddeel vormen. Ik heb mijn uiterste best gedaan om dit dertien tracks tellend album te beluisteren, maar heb moeten vaststellen dat ik dit geheel slechts met mondjesmaat tot me kan nemen. Na twee, drie tracks moet ik telkens afhaken. Het werkt zodanig op mijn zenuwen, al kan ik me indenken dat er wel liefhebbers zijn die die geluiden graag tot zich nemen. Of die dan dit complete ‘Prophecy’ in een sessie tot zich nemen, weet ik niet. Zelf kan ik het echt niet. Nee, sorry, maar Gost en zeker dit album zijn absoluut niets voor mij. Ik zal me dan ook onthouden om hier een waarderingscijfer op te kleven.

Luc Ghyselen

Metal Blade Records

Tracklist: 1. Judgment 2. Prophecy 3. Death In Bloom 4. Deceiver 5. Obituary 6. Temple Of Tears 7. Decadent Decay 8. Widow Song 9. Golgotha 10. Digital Death 11. Shelter 12. Through The Water 13. Leviathan