Diamond Falcon: Gates Of Hell

Sinds 2012 timmert het Oostenrijkse Diamond Falcon aan een muzikale carrière die zich situeert in kringen van traditional heavy metal. Wij, van MUSIKA, hoorden nog niet eerder van dit gezelschap, maar door het feit dat deze ‘Gates Of Hell’ reeds het derde full-album is van de band, er is ook reeds een split en een ep onder de naam Diamond Falcon, te vinden, beslisten we om dit nieuwe werkstuk eens aan een luistersessie te onderwerpen. We gaan maar meteen met de deur in huis vallen: dit is een werkstuk zoals er enorm veel van zijn. De zes tracks die we hier te horen doen ons zo goed als niets wegens het feit dat we elk denkbaar cliché horen langskomen die het (sub)genre rijk is. Voeg daaraan toe dat we de vocalen maar heel zus en zo vinden – we krijgen onder andere zeker de kriebels als Vin Weazzel de hoge noten moet halen – en je begrijpt dat we deze ‘Gates Of Hell’ niet zo hoog aanslaan. We durven zelfs een stapje (of zelfs meerdere) verder te gaan en aangeven dat we een pak “beginnende” bandjes bij ons in de buurt een stuk hoger inschatten dan dit Oostenrijkse Diamond Falcon. Waarschijnlijk krijgt dit gezelschap vaak zijn kans op de de grote Duitse heavy metal markt of ligt de lat daar een stuk lager wat betreft verwachtingen, maar ons overtuigen met dit album doet men alvast niet.

Luc Ghyselen (40)

Independent Release

Tracklist: 1. The Wind In My Back 2. Gates Of Hell 3. Never Give Up 4. Death Galore 5. Into Eternal Night 6. A World We Despise