Dyscordia presenteert zijn nieuwe album.

Op vrijdag 26 april presenteert Dyscordia ons zijn nieuwe album in De Kreun te Kortrijk. Het album, ‘The Road To Oblivion’, wordt op 17 april op de markt gebracht.

Een nieuw album verdient een feestje en dat weten de heren van Dyscordia uiteraard ook. Dyscordia werd in 2010 opgestart en trok meteen onze aandacht middels de ep ‘Reveries’ datzelfde jaar. De band werd toen gewoonweg in het vakje progressive metal ondergebracht maar ondertussen hoor je in de sound van dit gezelschap veel meer. De band zorgde eerder reeds voor drie full-albums die ons stuk voor stuk konden overtuigen. Het zorgde er voor dat de band een heel trouwe aanhang heeft opgebouwd die de band heel vaak massaal volgt. We zijn alvast razend benieuwd naar het nieuwe werkstuk van de band en kijken dan ook reikhalzend uit hoe de band dat zal presenteren, want tijdens live concerten zet de band steeds zijn beste beentjes voor en zorgt ervoor dat er ook visueel het een en ander te beleven valt.

Maar vooraleer Dyscordia ons zijn nieuwste creatie live zal voorstellen, mogen zowel Beuk als Mordkaul de zaal “op temperatuur” brengen. Beuk is en hard rock / classic rock band uit de buurt van Brugge die zijn teksten in het Nederlands brengt. Dit trio weet ons elke keer dat we hen aan het werk zien en horen te overtuigen en we vermoedend at dit ook nu weer het geval zal zijn.

Ook Mordkaul, een melodic death metal gezelschap, dragen we hoog in het hart. De band zorgde ondertussen voor een eerste full-album, ‘Dress Code: Blood’ (2021), en een eerste ep, ‘Feeding the Machine – Part 1’ (2023). Door het feit dat er op die ep ‘Part 1’ vermeld staat, kijken we enorm uit naar wat “Part 2” ons zal brengen.

Drie Belgische bands dus om naar uit te kijken op deze album release show van Dyscordia. Zorg dat je op tijd je ticket hebt, want we vermoeden dat het bordje “sold out” wel eens op de deur kan komen voor 26 april. Meer info nodig? Check dan bijvoorbeeld www.wildewesten.be