Junkyard Drive: Look At Me Now

Het Deense Junkyard Drive werd in de buurt van Roskilde in 2014 opgestart en is met ‘Look At Me Now’ aan zijn vierde full-album toegekomen. Er waait een frisse wind doorheen Junkyard Drive omdat de band niet enkel een deel van de line-up wijzigde, maar ook omdat die nieuwe bandleden, die ook reeds bij ander bands en in ander subgenres actief waren, nieuwe frisse ideeën hebben aangebracht bij de sound van Junkyard Drive. Nochtans moeten we toegeven dat we de best wel aanstekelijke hard rock sound van Junkyard Drive steeds hebben weten te waarderen en dat we het derde album van het gezelschap, het in 2022 op de markt gebrachte ‘Electric Love’, echt wel heel goed vonden. Toch lijkt het ons dat de heren – tegenwoordig zijn dat Kris (vocals), Oliver Hartmann (gitaar), Kristoffer Kristensen (gitaar), Claus (drums, cowbell) en Sjus (bass) – er dit keer nog net dat ietsje hebben bij gedaan. We krijgen op deze ‘Look At me Now’ niet enkel heel aanstekelijke nummers te horen waar kracht en melodie mooi samensmelten, maar het lijkt ons alsof de band nog iets energieker, enthousiaster en ook wel krachtiger uit de hoek komt dan op het vorige album. Groeien heet men dat dan, en dat is precies hoe wij het vierde album van Junkyard Drive ervaren. We horen eigenlijk geen enkel minder moment meer opduiken al zijn we nog steeds geen fan van de iets rustiger tracks à la ‘Blood Red Sky’. Nee, geef ons maar de meer gedreven, energieker en krachtiger klinkende tracks op dit album (zowat elke andere track, hier). Vooral ook omdat de heren niets in boeten op gebied van aanstekelijkheid. Zo zorgen de heren voor nummers die niet enkel uitnodigen om stevig te gaan headbangen, maar ook om mee te brullen en je luchtgitaar te hanteren. Een feestje bouwen heet dit dan en dat kan zeker perfect met de krachtige tracks op dit album die ook nog allen voldoende melodie bevatten. Junkyard Drive heeft met deze ‘Look At me Now’ niet het warme water opnieuw uitgevonden, maar zorgt wel voor een verdomd knap album dat naar veel meer smaakt! We hopen dus dat we Junkyard Drive op grotere podia in de buurt mogen verwelkomen. Heren en dames organisatoren: waar wachten jullie op?

Luc Ghyselen (92)

Mighty Music PMZ 384

Tracklist: 1. Somewhere To Hide 2. Shoot From The Hip 3. Tearaway 4. Black Wolf 5. Beauty Fool 6. Blood Red Sky 7. Saw You Hanging There 8. The Tide Is High 9. Pipe Down 10. Afterglow