Lunar Spells: Sacraments Of Necromantical Empires

Het Griekse black metal ensemble Lunar Spells werd pas in 2020 opgestart maar zorgt met deze ‘Sacraments Of Necromantical Empires’ voor een vijfde werkstuk! Ok√©, daar zit inderdaad ook een ep en een split tussen, maar deze release is ondertussen ook al het derde full-album van de heren. Lunar Spells bestaat uit een trio: K.C.H. (bass), V.T. (drums) en Cryptic (vocals, gitaar, keyboards). Dit trio is hier verantwoordelijk voor zes tracks die uiterst rauw en ruw uit de speakers knallen en je al vanaf de opener van dit album, ‘Eerie Nocturnal Shades’, meesleuren op een best wel furieuze trip waar weinig tempo of ritme veranderingen in te bespeuren zijn. Het trio beukt er heel rechttoe rechtaan op los, onderwijl ruwe en dreigende vocalen over je heen worden gekapt. Heel sporadisch zorgen wat piano of keyboard klanken ervoor dat je wat op adem kan komen , om dan weer even gedreven en energiek verder te gaan. Die rustpunten zorgen tevens voor wat licht in de dreigende duisternis. Lunar Spells houdt die dreigende en in duisternis gehulde intensiteit iets meer dan vijfendertig minuten vol, we gaan niet moeilijk doen en laten hier de momentjes van rust, kalmte en lichtinval achterwege. Hou je van heel ruw en rauw klinkende black metal, dan is deze ‘Sacraments Of Necromantical Empires’ iets voor je, alle anderen zullen hier in een wijde boog omheen trekken. Zelf vinden we dit best wel goed om gehoord te hebben, maar staan niet te popelen voor een tweede rondje. Het mag dus zeker langskomen, maar tot onze favorieten zal dit werk van Lunar Spells nooit gerekend worden wegens veel te weinig variatie in tempo en ritme.

Luc Ghyselen (66)

Northern Silence Productions NSP 286

Tracklist: 1. Eerie Nocturnal Shades 2. Necromantical Glorification 3. Sorcery Of Death 4. Demoniac Chalice 5. Luciferian Twilight 6. Gloomy Necrotic Ritual