Hartlight: As Above, So Below

Hartlight “ontdekten” we reeds in 2022 middels de ep ‘From Midland And Beyond’. Erg onder de indruk van het aangebodene waren we toen allerminst. Intussen weten we ook dat vocaliste Noémie Allet en multi-instrumentalist Adrien Djouadou elkaar leerden kennen tijdens hun studies zang en nu ook een koppel vormen en dat beiden ook van zich lieten horen middels Phoebus The Knight dat ondertussen omgedoopt werd tot Knights Of Heliopolis. Doordat het tweetal daar samenwerkt met o.a. gitarist Adrien Guingal werd die laatste ook aangesproken om de gitaarlijnen uit te tekenen op het full-album debuut van Hartlight. Drummer Pierre D’Astora vervolledigt de line-up. ‘As Above, So Below’ ontstond toen Noémie vroeg aan Adrien Djouadou om voor muziek te zorgen bij haar teksten. Binnen de twee weken leek alles in kruiken, maar toen Adrien Guingal erbij kwam werd nog een extra week gesleuteld aan het gitaarwerk. Het eindresultaat zijn acht tracks symphonic metal met de stem van Noémie in de hoofdrol. Tot hier al het goede, want zelf zijn we niet zo te vinden voor het stemtimbre van Noémie, een “euvel” dat we ook al hebben aangekaart toen we het debuut onder de naam Hartlight mochten bespreken. Kijk, het is niet zo dat Noémie hier vals zingt, of dat ze een minder vocaliste is dan een pak andere dames, het is gewoonweg een feit dat we het ene stem timbre wel enorm weten te waarderen en een ander een stuk minder. Want laat ons eerlijk wezen: de nummers op dit album worden goed opgebouwd en gearrangeerd, en klinken best wel goed, melodieus en krachtig en bevatten voldoende vernuft om ons overstag te doen gaan. Enkel het stem timbre is niet aan ons besteedt. Kan je je daar wel mee verzoenen, dan mag je natuurlijk een hogere score geven aan dit album dan wat wij deze ‘O Above, So Below’ hebben meegegeven. Rest ons nog te melden dat Noémie een zwak heeft alchemie en magie, want daar haalde ze vooral haar inspiratie voor de teksten. Wij vinden ‘As Above, So Below’ niet onaardig, maar het zou een hogere score hebben meegekregen met een ander stem timbre. P.S.: het stem timbre van Adrien Djouadou die we hier ook tijdens een paar nummers te horen krijgen bevalt ons ook al niet echt.

Luc Ghyselen (68)

Independent Release

Tracklist: 1. As Above, So Below 2. That which Stagnates Is A Liar 3. The Land Of The Stars 4. Bound To Eternity 5. Let The Fangs Bite 6. The Garden In The Heart 7. And Nature Unfolds Once Again 8. All Life Begins In The Dark