Gods And Punks: Mountains Of Garbage (ep)

Gods And Punks is een Braziliaans gezelschap dat sinds 2013 actief is. De band probeert ons met zijn nieuwste werkstukje, de drie tracks tellende ep ‘Mountains Of Garbage’, te winnen voor hun sound, een mix van doom, stoner en space rock. De heren – tegenwoordig zijn dat Alexandre Canhetti (bass, vocals), Gabriel Santiago (drums), Rafael Daltro (gitaar) en Pedro Canhetti (gitaar) – openen hier eerder rustig en kalm met het titelnummer. Echt zware brommende basslijnen of slepende riffs zijn niet aanwezig, al ligt het tempo wel aan de zeer lage kant. We blijven eerlijk gezegd een beetje op onze honger zitten, want we missen ook overduidelijk kracht in de sound van dit kwartet. Het nummer kabbelt zo rustig verder en kan waarschijnlijk nog uren volgehouden worden zonder dat we er ook maar van wakker zullen liggen. Met ‘Dinosaur Feathers’ krijgen we van hetzelfde laken een pak. Opnieuw heel kalm en rustig met zachte vocalen aodat het geheel ons bijna in slaap weet te wiegen. Met ‘Purple Moon’ krijgen we eigenlijk waarop we wachten: een iets krachtiger nummer waar stoner en doom mooi samensmelten. Het mag wat ons betreft nog een stuk krachtiger, maar dit is alvast een stevige stap in de goede richting. Je hebt het begrepen: ‘Mountains Of Garbage’ zal onze top tien op het einde van dit jaar vast en zeker niet halen. Van een band die reeds een mooie discografie heeft opgebouwd – vier full-albums en vier ep’s gingen dit schijfje vooraf – hadden we overduidelijk veel (en veel) meer verwacht.

Luc Ghyselen (50)

Abraxas Records

Tracklist: 1. Mountains Of Garbage 2. Dinosaur Feathers 3. Purple Moon