Slaughterror: Endless Lust For Gore (ep)

Wie houdt van old school death metal mag dit vier tracks tellend debuut van het Finse Slaughterror zeker niet onopgemerkt aan zich laten voorbij gaan. De band werd in 2022 opgestart en haalt bands als Six Feet Under en Cannibal Corpse aan als er gevraagd wordt naar inspiratiebronnen. Alhoewel Slaughterror een nieuwe naam is het landschap hebben de drie leden van de band al ervaring opgedaan bij andere bands. Zo ken je vocalist Okko Solanterä misschien van Horizon Ignited, en kan je de naam van bassist Juuso Turkki ook terug vinden bij One Morning Left. Gitarist Saku Moilanen is dan weer de “mastermind” achter Red Moon Architect en beschikt ook over een eigen studio waarbij hij ook actief is als producer. Drie heren dus die je niet zo veel meer moet gaan uitleggen over de muziekwereld. Wie we hier instaat voor de soms best wel indrukwekkende drumpatronen konden we, op moment van dit schrijven, nog niet achterhalen. We kunnen we je meegeven dat het trio hier erg snedig, krachtige en agressief uit de hoek komt, zonder dat men de melodie heeft vergeten. Elke track op dit debuut klinkt uiterst krachtig en brutaal en blijft een tijdlang nazinderen. Geen van de tracks steekt er, naar onze mening dan toch, echt bovenuit, maar de lat ligt wel vrij hoog, zodat we zeker en vast niet mogen spreken van een mindere track. Slaughterror zorgt zodoende met deze ‘Endless Lust For Gore’ voor een heel knap visitekaartje dat nog vaak zal opduiken in onze playlist.

Luc Ghyselen (88)

Noble Demon Records

Tracklist: 1. Incarnation 2. Victim 3. Endless Lust For Gore 4. I Am Death