Miehala: Sons Of Alaheim (ep)

Het Finse thrash metal gezelschap Miehala laat er geen gras over groeien. De band werd pas in 2021 opgestart, maar zorgde een jaartje later met ‘Gods Of Death’ reeds voor een eerste acht tracks tellend debuutalbum. Nu is het viertal er reeds terug met een vijf tracks tellende ep: ‘Sons Of Alaheim’. In vergelijking met het debuut is de line-up wel gewijzigd. Nog steeds aan boord zijn Jarkko Pesonen (bass), Elias Lepistö (drums, lead vocals) en Tuomas Lepistö (gitaar, backing vocals). Gitarist Mika Kähärä vervangt Esa Tuomela. De tracks op dit schijfje klinken lekker ruig, agressief en krachtig, maar de productie van het geheel laat wat te wensen over als je het ons vraagt. Nu, het budget zal waarschijnlijk op zijn geweest en als “unsigned band” moet je natuurlijk roeien met de riemen die je hebt. Toch lijkt het ons dat het kwartet nog beter iets had gewacht met uitbrengen van nieuw werk en er wat meer tijd voor had genomen om de nummers wat bij te schaven. Niet dat de heren hier echte miskleunen afleveren, maar het mag, naar onze smaak, toch allemaal iets meer zijn. Slechts een keer kijken we wat verrassend op. Het korte instrumentale melodieuze fragment tijdens ‘Into The Void’ zorgt daarvoor en staat een beetje haaks op wat de heren hier anders neerzetten. ‘Sons Of Alaheim’ is zeker niet onaardig, maar ook niet veel meer dan dat. Het is dus enkel voer voor die hard thrash fanaten. Oh ja, is het je ook opgevallen dat de bandnaam, Miehala, omgekeerd terug keert in de titel van deze ep?

Luc Ghyselen (60)

Inverse Records

Tracklist: 1. Torch The Children 2. War 3. Into The Void 4. Altar 5. Vision Of Violent Death