Shadowpath: The Aeon Discordance

Shadowpath is een Zwitserse band opgericht in 2006. Veel inspiratie hebben deze Helveten niet want dit is pas hun tweede full album, maar wat voor één. In het genre van symfonische “female fronted” metal is dit absolute topklasse. Ik kende deze band niet maar heb immens genoten van dit album. Wat een ontdekking in een genre waarvan ik toch zeer veel bands ken. Het album duurt een uur maar je verveelt je geen seconde. Aanstekelijke riffs, subliem gitaarwerk, een drummer die er niet naast klopt, een meer dan begaafde keyboard speler en zeer goede vrouwelijke zang nu en dan gecombineerd met mannelijk gegrunt (en ook cleane zang). Alle ingrediënten voor dit genre zijn aanwezig en laat deze dan nog eens perfect uitgevoerd zijn en je hebt een dijk van een album. Hier en daar gooit de band er stevig de beuk in en horen we flarden melodic death metal. Al van bij het eerste nummer word je zot van deze band. Een vijftien minuten durend nummer waar je alles hoort: ingetogen stukken, waanzinnige riffs, prachtige gitaarsolo’s, folk invloeden en ook het steviger werk. Kortom: wat een nummer, absolute topklasse vind ik. En dit gaat zo verder op het ganse album: het ene topnummer na het andere passeren de revue. ‘Outside The Tetrahedron’ wisselt erg ruig werk met heavy grunts af met zeer goede symfonische metal met geniale zang van Simone Christina, die waarlijk alle zangstijlen aankan. Ook speciale vermelding op dit nummer voor het geniale gitaarwerk en de rustige keyboards zodat opnieuw een pareltje ontstaat. Ook het tien minuten durende ‘Demons Within’ is een nummer dat je telkens weer opnieuw wil horen. My god, dit is veruit één van de beste albums in het genre van symphonic female fronted metal dat ik de laatste tijd gehoord heb. Dit moet live zeker de moeite zijn. Voor fans van o.a. Nightwish, Epica, Leaves Eyes, en dergelijke

Bart Verlinde (93)

Independent Release

Tracklist : 1. The Lifeline Economist 2 . Outside The Tetrahedron 3. Unwounded We Bleed 4. A Coming Storm 5. Reberies In Blue 6. Homecoming 7. Eyes Of Our Brothers 8. Demons Within 9. At The End Of It All