Op 29 maart is de volgende editie van Hagelant Fest er al!

Op vrijdag 29 maart is er de vijfde editie van Hagelant Fest. Plaats van het gebeuren is de ondertussen welbekende rock en metal café Hell in Diest. Mogen die avond ons black metal hartje opwarmen: Satanic Violence, Bedrängnis, Malphas en Cirith Gorgor.

Twee Zwitserse bands maken er hun debuut op Belgisch grondgebied. We hebben het hier over Bedrängnis, een black metal ensemble dat in 2020 in Altnau van start ging en ondertussen voor een eerste volwaardig album heeft gezorgd met ‘Die Bürde die wir tragen’ (2022), en Satanic Violence, een band die voor een mix van punk en black metal kiest en nu zijn debuutalbum komt voorstellen.

Malphas, ook al een black metal ensemble uit Zwitserland, werd in 2014 opgestart en zorgde ondertussen voor een ep en drie full-albums waarvan ‘Flesh, Blood & Cosmic Storms’ uit 2023 het meest recente werkstuk is.

Het Nederlandse Cirith Gorgor mag de avond afsluiten. Dit gezelschap is er reeds sinds 1996, al kende men ook een voorgeschiedenis als Dark Sorceress die terug gaat tot 1993. Dit black metal ensemble zorgde ondertussen voor acht full-albums zodat een stevige en krachtige setlist samen stellen voor dit ensemble alvast geen probleem zal zijn. Het meest recente album van Cirith Gorgor kreeg als titel ‘Cirith Gorgor MMXXII’ mee.

Meer info omtrent dit concert, en een heel pak andere, in de Diestse Hell vindt je op www.helldiest.com