Robby Krieger And The Soul Savages: Robby Krieger And The Soul Savages

De naam van Robby Krieger is bij vele muziekfanaten een begrip, zeker bij de wat “oudere” muziekliefhebbers. Deze gitarist was immers een van de oprichters van de legendarisch band The Doors en hij schreef mee aan tal van grote successen van die band. We noemen voor de vuist weg ‘Light My Fire’, ‘Love Me Two Times’, Touch Me’ en ‘Love Her Madly’. Toen The Doors het voor bekeken hielden na de dood van vocalist Jim Morrison bleef hij actief in de muziekwereld. Blues, rock, en jazz kennen geen geheimen voor deze begenadigde gitarist die ondertussen ook al opgenomen is in de wereldberoemde “Rock And Roll Hall Of Fame’ en bij het toonaangevende muziektijdschrift Rolling Stone werd hij tussen 2003 en 2011 steevast vermeld bij de honderd beste gitaristen. Hij is dan ook te horen op tal van albums onder eigen naam met verschillende line-ups. Met Robby Krieger And The Soul Savages zorgt hij nu voor een tien tracks tellend titelloos album, waarop hij opnieuw zijn mooi gitaarspel laat schitteren. Het instrumentale album staat vooral in het teken van dat gitaarspel, al mogen ook de toetsen een belangrijk aandeel in de spotlight opeisen. Het geheel zweeft ergens tussen blues, jazz en rock. Zelf moeten we toegeven dat compleet instrumentale albums niet echt ons ding zijn, zodat we die dan ook meestal gebruiken als achtergrondmuziek. Niet omdat we dit minderwaardig of slecht vinden, maar het is een feit dat compleet instrumentaal werk ons nu eenmaal veel minder weet te raken, terwijl we wel houden van instrumentale solo’s in de nummers zelf. Dit is ook nu weer het geval met dit album. Het geheel kabbelt dan ook mooi langs en we hebben nergens de behoefte om de “skip”-toets te hanteren, maar ons daadwerkelijk overbluffen doet het album ook nergens. Toch is dit opnieuw een mooi uitgewerkt en vormgegeven album van deze gitarist en zijn kompanen dat zich uitstekend laat beluisteren na een drukke of zware werkdag in je luie zetel. Zo kan je immers perfect stoom aflaten en tot rust komen.

Luc Ghyselen (75)

The Players Club

Tracklist: 1. Shark Skin Suit 2. Samosas & Kingfishers 3. A Day In L.A. 4. Killzoni 5. Contrary Motion 6. Never Say Never 7. Bouncy Betty 8. Ricochet Rabbit 9. Blue Brandino 10. Math Problem