Ashes Of Perishing: FRVR / CRSD (ep)

Over het Finse Ashes Of Perishing kunnen we u niet zo veel gaan vertellen. Enkel dat dit gezelschap voor heel typische metalcore staat en met deze ‘FRVR / CRSD’ een vier tracks tellende ep heeft afgeleverd. De heren zorgen hier voor pakken energieke beleving via heel gedreven tracks waar de nodige van kracht van uit gaat. Voor het overige is er eigenlijk weinig nieuws onder de zon, en geen van de vier tracks is van een onbeschrijfelijk hoog niveau. Integendeel durven we stellen: we kennen een pak bands van bij ons in de buurt die zeker boven het niveau van dit vijftal – Petteri Ylitalo (vocals), Valtteri Limnell (gitaar, backing vocals), Joonas Makkonen (gitaar, backing vocals), Philipp Kashin (bass) en Olli Laine (drums) – uitkomen, hoe hard Ashes Of Perishing ook zijn best doet. Nee, dus geen van de vier tracks die we hier te horen krijgen, doen ons uitkijken naar meer. Ook nu weer eerder integendeel: er is nog heel wat werk aan de winkel indien Ashes Of Perishing ons zal weten te overtuigen.

Luc Ghyselen (50)

Inverse Records

Tracklist: 1. Waste Of Life 2. Forever… 3. …Cursed 4. Burdens