Masser: The Forlorn Path (ep)

Met ‘The Forlorn Path’ bezorgt het Britse Masser ons een tweede werkstuk. Het vijf tracks tellend schijfje is de opvolger van ‘Chain Of Gits’, een zeven tracks tellend debuutalbum dat sinds halfweg december 2022 verkrijgbaar is. Masser is een solo project van multi-instrumentalist, vocalist en tekstschrijver Gideon Waxman, eerder drummer bij de Britse metalcore band Familiar Spirit. Onder de naam Masser slaat de man een compleet andere weg in, want van metalcore is hier zeker en vast geen sprake meer. Wel van een knappe symbiose van progressive metal, symphonic metal en wat folk. Inspiratie voor zijn sound haalt hij uit o.a. video games en filmmuziek (o.a. de trilogie ‘Lord Of The Rings’). Dit levert op deze ‘The Forlorn Path’ vijf mooi opgebouwde tracks op waarin we heel wat melodie in terug horen gekoppeld aan kracht en neer gezet met heel wat tempo en ritmewisselingen die uiteindelijk toch een mooi samenhangend geheel vormen. Voeg daar een krachtige stem aan toe en een heel dik tapijt aan symfonische klanken met af en toe een donker getint folky accentje en je verkrijgt ‘The Forlorn Path’. Wij, van MUSIKA, laten ons alvast vlotweg meevoeren in de vrij donker getinte wereld die Masser hier voor ons heeft uitgetekend, zodat we deze vijf tracks alvast een heel aangename kennismaking vinden met dit project. Zodanig zelfs dat we ook op zoek gaan naar het debuut van Masser.

Luc Ghyselen (85)

Independent Release

Tracklist: 1. The Forlorn Path 2. Creed Of A Worshipped Weapon 3. Hour Of The Wolf 4. Through The Mist 5. Guardian