Alluvial: Death Is But A Door (ep)

Het Amerikaanse Alluvial werd in 2016 in Portland, Oregon opgestart maar kiest tegenwoordig voor Atlanta, Georgia als uitvalsbasis. Het is niet de enige verandering bij dit gezelschap dat oorspronkelijk instrumentale progressive death metal aan de man / vrouw probeerde te brengen, maar zich tegenwoordig eerder aandient in een mix vorm van deathcore en djent. Daarnaast zijn er ook al heel wat wisselingen te noteren in de line-up die tegenwoordig bestaat uit Wes Hauch (gitaar), Tim Walker (bass), Kevin Muller (vocals) en Zach Dean (drums). Op deze ‘Death Is But A Door’, het derde werkstuk onder de naam Alluvial nadat er ook al twee full-albums op de markt kwamen, zorgt dit viertal voor vier tracks die enorm veel wisselingen in tempo en ritme bevatten. Door al die verschillende wisselingen weten we af en toe niet meer of wie nu naar de openingstrack, het tweede, het derde of de afsluitende track aan het luisteren zijn. Kortom, hun heel eigenzinnige mix komt hier wel aan, maar een echte lijn in elke track vinden we niet. Men springt, naar onze smaak dan toch, veel te veel van de hak op de tak zodat we niet echt meegesleurd worden in het muzikale verhaal van dit kwartet. Een “must have” is deze ‘Death Is But A Door’ naar ons inzien dan ook zeker niet.

Luc Ghyselen (58)

Nuclear Blast

Tracklist: 1. Bog Dweller 2. Fogbelt 3. Area Code 4. Death Is But A Door