Mr. Big op 24 maart in Ancienne Belgique.

Op zondag 24 maart is de Amerikaans band Mr. Big te gast in de Brusselse Ancienne Belgique. Deze band werd in 1988 opgestart en hield stand tot in 2002. Maar in 2009 werd de draad terug opgepikt met de originele line-up. Sinds 2018 staat de band eigenlijk terug op non actief zodat het bijna een wonder mag heten dat Mr. Big nog eens naar Brussel afzakt in het kader van hun “Big Finish”-tour.

Bassist Billy Sheehan ligt aan de basis van deze band die een mix van pop, hard rock en heavy metal neer zet. Gitarist Paul Gilbert was de eerste die hij voor deze band benaderde en wat later was de line-up compleet met Pat Torpey (drums) – Helaas overleden in 2018. – en Eric Martin (vocals). Hun aanstekelijke en best wel vrij toegankelijke sound zorgde ervoor dat heel wat muziek liefhebbers Mr. Big konden smaken. De band zorgde voor elf full-albums maar zal deze avond het complete ‘Lean Into It’ uit 1991 brengen aangevuld met een aantal van hun grootste succesnummers.

Jared James Nichols mag met zijn gelijknamige band de zaal eerst gaan opwarmen. Deze blues en rock gitarist is actief sinds 2013 en met Ryan Rice (drums) en Louis Collins (bass) vormt hij een blues rock trio. Hij zorgde ondertussen reeds voor drie full-albums waarvan een titelloos album uit 2023 het meest recente werkstuk is. Tijdens live concerten is hij een ware belevenis.

Een avond dus om aan te stippen in je agenda, zeker als je fan bent van Mr. Big, want we vermoeden dat dit wel eens de afscheidstournee van dit illustere gezelschap kan zijn. Meer info vindt je o.a. via www.anconcerts.be of via www.biebob.be