Horrorgraphy: A Knight’s Tale

Het Griekse Horrorgaphy werd in 2017 opgestart door Dimitras Sakkas, die zich hier achter de artiestennaam Dimons Night verschuilt. Hij is niet enkel oprichter van dit symphonic metal gezelschap maar zorgt ook voor gitaar, bass, drums, keyboards en de geluidstechniek. Voor het derde full-album onder de naam Horrorgraphy, deze ‘A Knight’s Tale’, werd inspiratie gehaald bij het gelijknamige boek van Geoffrey Chaucers. Als vocalisten pakt Horrorgraphy dit keer uit met een vijftal. Deze zorgen er niet enkel voor dat een pak personages een stem krijgen, maar zorgen ook voor de koorzang die veelvuldig opduikt. We hebben het hier over de dames Katerina Sougklakoy en Sevi Spanou en de heren Jason Tsolakis, Ligmos (black metal stem) en Seek (tenor). ‘A Knight’s Tale’ telt negen tracks die dit horror verhaal in symphonic metal vorm gieten. We vinden de composities soms best wel erg goed, maar ook soms een heel stuk minder. Op sommige momenten hebben we er zelfs onze bedenkingen bij. Hetzelfde geldt overduidelijk ook voor de vocalen waar we af en toe toch heel duidelijk onze bedenkingen bij hebben. Wie van de vocalisten we dan op die mindere momenten horen, weten we niet altijd, ook al omdat er soms meer dan een vocalist actief is, maar ook omdat onze copie niet vermeld wie wat voor zijn / haar rekening neemt. Helaas, voor Horrorgraphy, zijn die minder vocale momenten in de meerderheid zodat het onze luisterervaringen danig op de proef stelt. Daar niet alles dan op een gelijkwaardig niveau wordt neer gezet, moeten we dan ook besluiten dat ‘A Knight’s Tale’ niet “our cup of tea” is geworden. We hadden het liever anders gezien, maar dat is natuurlijk slechts onze mening. Beluister en oordeel zoals steeds zelf natuurlijk.

Luc Ghyselen (60)

Wormholedeath Records

Tracklist: 1. Reputation And Honour (Intro) 2. Prison 3. Theseus 4. Palamon 5. Destiny 6. Fate 7. Under The Sun 8. The Morning Gray 9. The End