Fear The Fate: Fight The Fear (ep)

Met een eerste ep, deze ‘Fight The Fear’, probeert het Zweedse Fear The Fate de aandacht te trekken van de metal gemeenschap. Fear The Fate werd ergens vorig jaar opgestart en zorgt nu voor deze vier tracks tellende ep. Achter deze band / dit project schuilen gitarist Ivan Castro en vocaliste Belinda Blomqvist. Wie de overige instrumenten hier inspeelde is ons onbekend. We krijgen heel traditionele heavy metal te horen met af en toe een klein accentje die naar doom knipoogt, zoals bijvoorbeeld tijdens ‘My Time’. Naast de krachtige vocalen zijn het de al even stevige gitaarsolo’s die ons het meest opvallen. Maar deze beide “troeven” krijgen het wel moeilijk om boven de heel krachtige en soms best wel zwaar klinkende geluiden uit te steken. Een “must have” zullen we deze vier tracks zeker en vast niet noemen, maar indien je fan bent zwaar klinkende traditional heavy metal kan je dit debuut onder de naam Fear The Fate een kans geven. Voor ons klinkt het allemaal niet spannend genoeg om overstag te gaan al zullen we het niet op een lopen zetten als dit schijfje door de speakers klinkt.

Luc Ghyselen (66)

Independent Release

Tracklist: 1. Fight The Fear 2. My Time 3. Behind The Mask 4. Pointing At Me