Catharsis: I (ep re-issue)

Er zijn wel meerdere bands met de naam Catharsis. Dit Catharsis is een Belgisch death metal gezelschap dat in de woelige corona periode in 2020 werd opgestart. De heren deden eerder al muzikale ervaring op bij andere bands. Begin maart vorig jaar zorgde het kwartet met ‘I’ voor een vier tracks tellende ep die best wel goed onthaald werd door liefhebbers van death metal. Die vier tracks worden hier gecombineerd met zes live opgenomen nummers, waaronder de vier studio tracks. De vier studi tracks vinden ook wij best wel heel krachtig en agressief klinkend en zodoende kunnen we begrijpen dat een pak death metal fans de band in de armen hebben gesloten. De opname kwaliteit van de live tracks vinden we dan weer veel, en werkelijk veel, minder. Ze doen ons dan ook zo goed als niets en we vinden het alvast geen meerwaarde hebben. Het haalt ons waarderingscijfer dan ook drastisch naar beneden. Wie dus de ep ‘I’ al in zijn collectie heeft, mag deze eigenlijk wel laten liggen, als je het ons vraagt. Maar goed, een metal fan is een raar beestje en kan het vaak niet over zijn hart krijgen om iets te laten passeren van zijn of haar favoriete band. En dat opzicht kunnen de heren van het Belgische Catharsis dan ook heel gelukkig zijn met deze re-issue.

Luc Ghyselen (58)

Gio Smet Records

Tracklist: 1. As The Crow Flies 2. Pro Patria Mori 3. Squidnunc 4. Cauchemar 5. As The Crow Flies (live) 6. A Bloodier Shade Of Pale (live) 7. Pro Patria Mori (live) 8. Cauchemar (live) 9. Squidnunc (live) 10. Whirlpool (live)