Smorrah: Welcome To Your Nightmare

Smorrah? Nooit van gehoord zegt u? Wel, wij in alle eerlijkheid ook niet. Het blijkt te gaan om een Duitse band uit Gelsenkirchen, een mijnstad voornamelijk gekend door de voetbalclub Schalke 04. Maar evenzeer ter plekke gekend voor legendes over Smorra een demon die ’s nachts slachtoffers zou verstikken door bovenop hun borstkas te gaan zitten. Voila, meteen een verklaring voor de albumtitel van het debuut van dit viertal dat een mix brengt van zowat elk metalgenre dat u kan bedenken al neigt het in hoofdzaak naar een mix van metalcore en hardcore. Maar als je je roots deelt met een trash legende als Sodom moet je niet verwonderd zijn als er behoorlijk trashy gitaren klinken. De zang klinkt doorgaans rauw grunterig en agressief maar hier en daar komen er al eens cleane vocals op het voorplan. U merkt het nu al, het geluid is niet voor één gat te vangen en het klinkt op het eerste gehoor ook allemaal best oké. Maar u voelt ons al aankomen, het klinkt evenzeer nogal clichématig en verre van nieuw. Dat een band op een debuut zich nog niet echt een compleet eigen geluid weet aan te meten, is op zich niet uitzonderlijk maar het maakt wél dat we ons de vraag stellen of Smorrah zich genoeg zal weten te onderscheiden om een verschil te maken. Nu dreigen ze volgens ons op te gaan in de grote massa van bands in het middenveld. Let wel, de riffs zijn leuk, de zang is allesbehalve ondermaats en in het geheel is dit een album dat best te pruimen is maar nergens worden we verrast of omver geblazen door hetgeen we horen. Met andere woorden, Smorrah laat horen over een zeker potentieel te beschikken maar zal volgens ons in de toekomst nog werk hebben om zich te onderscheiden en ons écht te overtuigen. Kortom, leuk, onderhoudend maar geen onvergetelijke indruk deze ‘Welcome To Your Nightmare’.

K.H. (65)

Sick Taste Records

Tracklist: 1. Welcome To Your Nightmare 2. Dead Snake Eyes 3. Age Of Decay 4. Killing Spree 5. Hope Dies Last 6. Buried Underneath 7. Death Awaits 8. Evil Betrayal 9. When The Tide Comes In