Serenity in Hell.

Op vrijdag 23 februari is het Oostenrijkse Serenity te gast in Hell In Diest. Maar vooraleer Serenity mag aantreden mogen eerst nog Tulip en Temperance de aanwezigen opwarmen.

Tulip werd in het Canadese Toronto, Ontario opgestart, maar heeft zijn thuisbasis tegenwoordig in Argyle, Texas, USA. Deze band draait vooral ronde de figuren van gitarist Colin Parrish en vocaliste Ashleigh Semkiw. Men zorgt voor een mix van symphonic metal en alternative rock. Twee ep’s en evenveel full-albums sieren ondertussen de discografie van deze in 2017 opgestarte band. Het meest recente werkstuk is het full-album ‘The Perpetual Dream dat ergens halfweg 2023 op de markt kwam.

Het Italiaanse Temperance werd in 2013 opgestart en kende al heel wat wisselingen in de line-up. Liuk Abbott (bass) en Marco Pastorino (gitaar) zijn er bij van het prille begin. Tegenwoordig vervolledigen Michele Guaitoli (keyboards, vocals), Marco Sacchetto (drums) en Kristin Starkey (vocals) de line-up. Temperance zorgt voor een mix van melodic heavy metal en power metal. In de discografie van deze band vind je ondertussen zeven full-albums en daarvan is ‘Hermitage – Daruma’s Eyes Pt. 2’ dat in 2023 op de markt kwam het meest recente werkstuk.

Serenity ging reeds in 2001 van start. Deze band is ondertussen een vaste waarde in de symphonic metal wereld en zorgde reeds voor acht full-albums waarvan ‘Nemesis AD’ (2023) het meest recente is. Wij, van MUSIKA, zagen de band reeds een aantal keer aan het werk op een podium en keer op keer zorgde de band voor een uiterst aangenaam en krachtig feestje. Dit zal ook nu weer niet anders vermoeden we, zodat liefhebbers van symphonic power metal geen enkele reden om niet massaal naar Diest af te zakken.

Meer info omtrent dit concert, en tal van andere concerten in Hell te Diest, vind je op www.helldiest.com