Rioghan: Covers III (ep)

Het Finse Rioghan is er, na hun debuutalbum ‘Different Kinds Of Losses’, nu terug met een drie tracks tellende ep. Het gezelschap – je hoort Jenni Perämäki (vocals), Teemu Liekkala (gitaar, keyboards), Tero Luukkonen (gitaar), Antti Varjanne (bass) en Valtteri Revonkorpi (drums) – zorgt voor drie heel uiteenlopende covers: ‘Toxic’ (Britney Spears), ‘Sweet Death’ (King Dude) en ‘Lethean’ (Katatonia). Het pop gevoelige ‘Toxic’ krijgt een progressive randje mee en krijgt ook een dosis kracht aangemeten. Toch blijft het, als het ons vraagt tenminste, het minste van de hier neer gezette tracks. Veel beter vinden we ‘Sweet Death’, dat hier in duet vorm wordt neergezet door Jenni en Tony Kaikkonen. Die laatste beschikt over een diepe donker gekleurde stem die ons enorm bevalt. De gothic / dark wave benadering vinden enorm geslaagd. ‘Lethean’ krijgt hier een gevoelige akoestische versie aangemeten. Piano, gitaar en de mooie stem van Jenni zorgen voor een beklijvende versie. Deze ‘Covers III’ is een zoethoudertje tot het gezelschap hun tweede full-album los laat.

Luc Ghyselen (80)

Inverse Records

Tracklist: 1. Toxic 2. Sweet Death 3. Lethean