The Awesome Machine: …It’s Ugly Or Nothing (Beneath The Desert Floor Series)

Misschien dat de bandnaam The Awesome Machine bij een aantal onder u nog een belletje doet rinkelen. Deze Zweedse stoner rock formatie zag het levenslicht in 1996 maar ging vanaf 2006 in een voortdurende pauze. Het album ‘…It’s Ugly Or Nothing’ wordt nu evenwel door Ripple Music na meer dan twintig jaar nieuw leven ingeblazen door deze heruitgave (enkel verkrijgbaar op vinyl overigens). Of de release ook de band opnieuw tot leven wekt, valt maar zeer af te wachten maar een mens mag dromen nietwaar. Voor wie de band kent uit vroeger tijden, vormt dit sowieso een “must-have”. Voor wie nog nooit van The Awesome Machine gehoord mocht hebben maar wél fan is van stoner rock op zijn rauwst kunnen we dit kleinood enkel aanbevelen. Elf nummers lang nemen de Zweden je mee op een rauwe rocktrip zonder weerga. De nummers hebben naar ons gevoel de tand des tijds meer dan goed doorstaan en klinken nog steeds vol vuur. Bol van de steengoede riffs en beukende drums dragen ze de doorgaans rauwe zang op een heel boeiend avontuur langs de muzikale uitwegen van het genre. Het is werkelijk bijzonder jammer vinden wij dat de band de stekker uit hun verhaal trok in 2006 want hun talent staat buiten elke twijfel. Zo klinkt er al eens een bluesy piano en staat werkelijk elk nummer als een huis. Deze heruitgave doet ons in ieder geval teruggrijpen naar de uitgaves van de band met de nodige nostalgie. Mochten de heren een echte comeback overwegen zouden wij er alvast niet rouwig om zijn.

K.H. (88)

Ripple Music

Tracklist: 1. Never Said I Never Fail 2. How Am I To Know 3. El Bajo 4. Son Of A God 5. Cruise Control 6. Supernova 7. Looking For Sweet Opium 8. Out Of Fuel 9. Used To Be 10. No Share 11. Untitled