Judicator: I Am The Void (ep)

Het Amerikaanse Judicator timmert reeds sinds 2012 aan een muzikale carrière. Enkel vocalist John Yelland overleefde alle wisselingen in de line-up van dit power metal gezelschap. Op deze twee tracks tellende ep horen we verder John Dolan (bass), Balmore Lemus (gitaar) en Jordy Elcess (drums), terwijl Alexander Bosson (drums) en Francisco Pérez (keyboards, orkestratie) erbij komen als gastmuzikanten. Slechts twee nummers dus krijgen we te horen, maar die zijn beiden van een opmerkelijke klasse en kwaliteit. Zeker liefhebbers van Blind Guardian zullen hier toch een tijdlang zoet mee zijn en dat niet enkel wegens de echt wel knappe versie van Blind Guardian’s ‘The Curse Of Feanor’ waarmee Judicator toch wel heel dicht bij de originele versie blijft. Maar ook het eerste nummer op deze ep, ‘I Am The Void’ ligt overduidelijk in het verlengde daarvan. Het nummer krijgt een schitterende opbouw mee en opent zacht, kalm en rustig met piano, strings en de echt wel knappe stem van John Yelland. Stilletjes aan voel je dat het geheel aan kracht en ook aan tempo wint en na de eerste aanhaling van de titel van dit nummer, barst het geheel heel mooi open in een krachtig, melodieus, gedreven en energiek nummer. Een opbouw die we ook kennen van o.a. … Blind Guardian. Twee nummers is misschien weinig om echt te oordelen, maar fans van het Duitse geciteerde gezelschap en van power metal, met eventueel een klein progressief of zelfs symfonisch randje, in het algemeen, kunnen deze ‘I Am The Void’ van Judicator blindelings aan hun collectie toevoegen.

Luc Ghyselen (92)

Independent Release

Tracklist: 1. I Am The Void 2. The Curse Of Feanor