Heart Line: Original Seeds (ep)

Heart Line brengt een ep uit die met een ferme knipoog naar de eighties het toenmalige gevoel terug opwekken. Zangeres Emmanuel Creis, gitarist Yvan Guillevic, keyboardspeler Jorris Guilbaud, bassist Dominique Braud en drummer Walter Français blazen een vijftal nummers verse adem in. Guillevic, oprichter van de band, is opgegroeid met deze fascinerende muziekinvloeden. Na twee melodieuze rock releases ‘Back In The Game’ & ‘Rock ‘N’ Roll Queen’ wou de band een eerbetoon brengen aan de grote bands uit dit fantastische tijdperk. Een tijdperk van innovaties en grote verwachtingen die voor een eindeloze golf van rock tot heavy metal en van hair metal tot AOR gezorgd hebben, waar grote refreinen en bruisende gitaarsolo’s gerant stonden. We treffen AOR-materiaal van Tobruk, Dakota, Aviator, Virgina Wolf en Alien, waar de uitstekende zanger Jim Jidhed de vocalen verzorgt. Ik kon de man (en band) zo’n vijftal jaar geleden nog bezig horen in Malmö. Ik herinner me nog zijn aankondiging van een nummer dat afkomstig was van “een van hun recentste albums” en velen de wenkbrauwen fronsten. Maar gelijk had hij, al was die release twee decennia geleden, het was één van de recentste. Maar soit, de humor zit in kleine dingen, een toffe herinnering. Niet de grootste meezingers maar de Fransen weten de passie van weleer terug te brengen. Wie de tracks niet kent, zal bij het aanschouwen van Stan W. Deckers cover wellicht even Back To The Future gekatapulteerd worden. De centraal geplaatste DeLorean-achtige auto, inclusief het vuurspoor, laat ongetwijfeld vele herinneringen oproepen. Gekende nummers of juist niet, het is misschien het moment om de platencollectie aan te vullen dankzij dit handvol nummers, waarin het vakmanschap centraal staan. Let op het gitaargeweld in ‘Front Line’, dat Yvan’s vele jaren ervaring etaleert. Een knap uitgevoerde verfrissende flashback voor sommigen, maar eerlijk gezegd heb ik toch wat onbekende pareltjes ontdekt, die voor een twintigtal minuten “earcandy” zorgden.

Rocking Klingon (80)

Pride & Joy Music

Tracklist: 1. Falling (Tobruk cover) 2. Runaway (Dakota cover) 3. Front Line (Aviator cover) 4. Living On A Knife Edge (Virginia Wolf cover) 5. Go Easy (Alien cover)