Rage Behind: Eminence Or Disgrace

Rage Behind is een jonge Franse band die doorgaans bestempeld wordt als een metalcore / thrash metal band. ‘Eminence Or Disgrace’ is het debuutalbum van dit gemaskerde vijftal nadat eerder al enige singles op de mensheid werden losgelaten. De bio van de band stelt dat Rage Behind de techniciteit van de thrashmetal van Slayer combineert met de groove van Lamb Of God. Dat zijn naar ons gevoel héél erg grote namen om als invloed te noemen. Feit is dat Rage Behind vanaf de eerste noten klinkt als een bijzonder energieke bende die effectief een aardige streep muziek weet voort te brengen. Het titelnummer vormt meteen ook de opening van het album en start zonder meer furieus met drumwerk dat in de buurt komt van het betere artilleriewerk van een uit de kluiten gewassen leger. Twaalf nummers lang neemt de band je mee op een trip vol brute agressie die in de eerste plaats bijzonder energiek klinkt. Tot daar het goede nieuws want hoewel er echt wel catchy riffs staan op dit album en het geenszins klinkt als een zootje ongeregeld die na enkele repetities reeds een album willen maken, missen we vooral een eigen ziel. De link met Lamb Of God is net iets té prominent aanwezig voor ons maar met dat probleem dat er geen paden worden bewandeld die Lamb Of God reeds betreden heeft. Het thrashy karakter vinden we minder terug. Eerder neigt het geluid op sommige momenten eerder naar Hatebreed dan Slayer. Kortom, we horen zeker en vast dat er potentieel zit in deze Rage Behind maar om ons echt te overtuigen gaan de heren meer een eigen geluid moeten creëren. Technisch gezien valt er geen negatieve opmerking te maken dus dat ze overweg kunnen met hun instrumenten is duidelijk. Ook de zang klinkt rauw en energiek zodat er live vast een stevig feestje gebouwd kan worden maar we horen op deze ‘Eminence Or Disgrace’ weinig dat we niet reeds elders gehoord hebben. Al bij al een aardig debuut waarbij we zeker willen zien in welke richting Rage Behind evolueert.

K.H. (67)

Atomic Fire Records

Tracklist: 1. Eminence Or Disgrace 2. Eye For An Eye 3. Genesis 4. Season Of Blood 5. Through Wrath 6. Dictated Freedom 7. The Blind 8. Hourglass And Revenge 9. Don’t Break 10. Worldwide Hostility 11. The Reign 12. The Hands Of Revenge