Locus Amoenus: ‘t Gloem Heil (ep)

Locus Amoenus is een Nederlands black metal project van Misaer dat in 2015 in Rhoon werd opgestart. Met de ep ”t Gloem Heil’ presenteert hij ons een vierde release na twee full-albums (‘Sic Erat Scriptum’ (2016) en ‘Wangestalte(‘ (2021)). Tussen door was er ook een split met Façade in 2018. Je krijgt drie tracks te horen op deze ”t Gloem Heil’ die best wel donker gekleurd worden en een pak dreiging bevatten. Misaer staat hier in voor alle instrumenten en laat de vocalen over aan Ben de Graaff, al zorgt hij wel voor wat backing vocals. Het titelnummer mag openen en doet dit aan de hand van een krachtige en heel slepende sound die je ook bij doom kan ontdekken, al zijn de brommende basslijnen hier duidelijk minder specifiek aanwezig. Ook ‘Daar de worgengel wacht’ gaat op datzelfde elan verder al krijgen we eerst te maken met een heel stevige plensbui, vooraleer de muziek overneemt. Uiterst traag en slepend baant het nummer zich langzaam een weg naar je bewustzijn. Met ‘Thus Was It Written …’ krijg je van hetzelfde laken een pak. Opnieuw traag, slepend en heel donker gekleurd is dit nu een live versie dat je in zijn originele vorm terug vindt op het debuutalbum van Locus Amoenus. De geluidskwaliteit van die live opname vinden we echt niet bijster goed. Het zorgt er meteen ook voor dat we de waarde van deze ”t Gloem Heil’ maar zus en zo vinden, al is twee tracks misschien wel weinig om een oordeel te vellen.

Luc Ghyselen (60)

Independent Release

Tracklist: 1. ‘t Gloem heil 2. Daar de worgengel wacht 3. Thus Was It Written (live)