Drown In Sulphur: Dark Secrets Of The Soul

Het Italiaanse Drown In Sulphur werd in 2014 in Busto Arsizio, Lombardije opgestart. Het vijftal – Luca Pareschi (vocals), Leonardo Sergio (gitaar), Emanuele Corso (gitaar), Enrico Masiero (bass) en Domenico Tamilia (drums) – zorgde eerder reeds voor twee ep’s: ‘It Rises’ (2015) en ‘Blackwind’ (2019). met Deze ‘Dark Secrets Of The Soul’ krijgen we nu het eerste full-album van dit deathcore gezelschap. Opener ‘Adveniat Regnum Tuum’ werkt niet voor ons daar het enkel enorm op onze zenuwen werkt en we al aan het kijken zijn of er iets mis is met ons exemplaar of met onze cd-speler. Blijkbaar niet, want ook een andere cd-speler levert ons dezelfde kakofonie aan geluiden op. We hebben al stilletjes zin om deze review voor bekeken te houden. Gelukkig, voor ons dan toch, zorgt het kwintet dan voor een track die we echt als deathcore kunnen omschrijven. Een geweldige agressieve en brutale kracht barst uit de speakers en wordt voorzien van tal van ritme en tempowisselingen. Het is meteen de aanzet en soort van blauwdruk voor wat nog komen moet. Het is immers een aaneenschakeling geworden van uiterst furieuze en agressieve momenten en rustiger passages, precies zoals de grondregels van het (sub)genre het wat voorschrijven. We gaan niet beweren dat we compleet overstag gaan, integendeel zelfs, want er komen toch iets te veel fragmenten langs die we maar zus en zo vinden. Een voorbeeldje daarvan is het complete nummer ‘Vampire Communion’ waar het agressieve, het brutale of zelfs het energieke en gedrevene compleet achterwege blijven. Toch kent ‘Dark Secrets Of The Soul’ wel een aantal goede tot uitstekende momenten, maar die zijn niet talrijk genoeg om ervoor te zorgen dat we dit eerste full-album van Drown In Sulphur zomaar gaan aanbevelen.

Luc Ghyselen (66)

Scarlet Records

Tracklist: 1. Adveniat Regnum Tuum 2. Eclipse Of The Sun Of Eden 3. Buried By Snow And Hail 4. Unholy Light 5. Lotus 6. Dark Secrets Of The Soul 7. Say My Name 8. Vampire Communion 9. Shadow Of The Dark Throne