Sombre Héritage: Inter Duo Mundi

Het Canadese black metal ensemble Sombre Héritage, een band die in 2019 werd opgestart in Quebic, is klaar met zijn tweede worp. De heren – Exu (bass, gitaar, vocals), Silencer (drums), Molag-Venn (vocals) en Shlin (gitaar) – overtuigden ons eerder van hun kunnen met hun debuutalbum in 2020: ‘Alpha Ursae Minoris’. Dat doen ze nu nog eens heel vlot over met dit ‘Inter Duo Mundi’. Het nieuwe album telt acht tracks die alles bevatten wat je als black metal fan kan van dromen. We krijgen immers best wel knap opgebouwde en gearrangeerde tracks te horen die geen milliseconde vervelen. Een duistere en kille dreiging gaat van elk nummer uit die heel krachtig, energiek en gedreven uit de speakers knallen. Voeg daar de nodige variatie in tempo, ritme, kracht en dreiging aan toe en je beschikt over een album dat heel vlot onze aandacht weet vast te houden terwijl we ons stevig headbangend kunnen uitleven op zoveel donkere kracht. Het valt ons op dat de heren hier geen gebruik maken van doodsklokken, zo goed als geen koorzang en dergelijke om onze aandacht vast te houden zodat men eerder resoluut kiest voor rechttoe rechtaan gebrachte muzikale dreigende kracht. Wel vergeten de heren niet om er de nodige melodie in te verwerken zodat een beklijvend en intens geheel ontstaat. Iets meer dan tweeënvijftig minuten lang worden we overdonderd door die gitzwarte kille kracht die ons mateloos weet te boeien. Zonder vernieuwend uit de hoek te komen, zorgt Sombre Héritage voor een album dat black metal fans op zijn minst moeten gehoord hebben. Naast de immense donkere kracht die van het album uitgaat, zijn wij vooral ook te spreken over de knappe donkere en dreigende vocalen die ons diep weten te raken. Kortom, dit ‘Inter Duo Mundi’ bewijst andermaal de kracht van de Canadese black metal scene en zal zeker in onze black metal collectie een mooie plaats opeisen.

Luc Ghyselen (90)

Sepulchral Productions SP 070

Tracklist: 1. Inter Duo Mundi – Initium 2. Alces Alces 3. Chasse éperdue 4. Délire onirique 5. Enchevêtré 6. Tiraillé 7. Insolence 8. Inter Duo Mundi – Exitus