Blast From The Past, 2 december 2023.

Blast From The Past @ Kubox, Kuurne.

Blast From The Past is een festival dat zich vooral concentreert op hard rock en traditional heavy metal. Voor de editie van dit jaar werden negen bands uitgenodigd waarvan een, het Amerikaanse The Rods, werd vervangen door Onslaught. Fotograaf Erwin Poppe was ook bij en zorgde voor volgende fotoreportage.

*Foto’s: Toledo Steel*

Toledo Steel is een Britse heavy metal band die in 2011 werd opgestart en voor twee ep’s en evenveel full-album zorgde.

*Foto’s: SteeLover*

SteeLover is een Belgische band die zich muzikaal laat gelden aan de hand van een mix van hard rock en heavy metal. De band werd opgestart in Luik in 1982 en gaf er in 1986 na een full-album de brui aan. Sinds 2016 is men terug actief en zorgde men ondertussen voor twee ep’s en een nieuw full-album.

*Foto’s: Existance*

Existance is een Frans heavy metal kwartet dat in Clermont in 2008 werd opgestart. Het ensemble zorgde ondertussen voor vier full-albums.

*Foto’s: Hitten*

De oorsprong van Hitten ligt in het Spaanse Murcia alwaar deze heavy metal band in 2011 werd opgestart. Twee ep’s en vijf full-albums sieren ondertussen de discografie van dit gezelschap.

*Foto’s: Witchfynde*

Witchfynde werd in het Britse Chesterfield in 1973 opgestart en kende in zijn geschiedenis al een aantal periode van inactiviteit en zelfs de naam werd reeds een paar keer gewijzigd. Je kan zes full-albums van dit gezelschap op de markt vinden.

*Foto’s: Vengeance*

Het Nederlandse Vengeance mag dit jaar 40 kaarsjes uitblazen, al telde die periode ook een aantal jaren van inactiviteit. Tien full-albums vind je terug in de discografie van deze in Waalwijk opgestarte band.

*Foto’s: Exumer*

Het Duitse Exumer werd in 1985 opgestart maar kende ook al een aantal periodes van inactiviteit. Dit thrash metal ensemble zorgde reeds voor vijf full-albums.

*Foto’s: Onslaught*

Het Britse Onslaught begon zijn muzikale carrière in 1982 als hardcore / punk ensembe maar zorgt tegenwoordig voor thrash metal. Tussen 1991 en 2004 stond de band op non-actief. De discografie van deze band telt o.a. zeven full-albums.

*Foto’s: Angel Witch*

Angel Witch werd in 1978 in de Britse hoofdstad Londen opgestart en is dus ook een vertegenwoordiger van wat we tegenwoordig NWOBHM noemen. Ook dit gezelschap kende al een aantal periodes van inactiviteit. Je vind vijf full-album terug in de discografie van dit gezelschap.

Met dank aan Mike de Coene en de organisatie van Blast From The Past.

Foto’s: Erwin Poppe.