Death Row II op 16 december te Izegem.

Op zaterdag 16 december is er de tweede editie van Death Row. Dit keer dient het cultuurhuis De Leest, te Izegem, als festivalruimte. Zes Belgische bands worden daar op het podium verwacht. We zetten ze voor u even op een rijtje en geven je, al dan niet nodig, nog wat duiding.

Galg & Vuurdood werd reeds in 2005 opgestart en zorgt voor een muzikale mix waarin we elementen uit black metal, thrash metal en folk metal in horen. De heren zorgden voor een viertal demo’s en een ep. Die laatste, ‘Roes Van Geweld’, telt zes tracks maar dateert ondertussen ook reeds van 2017.

Bleedskin ontstond in 2016 en staat voor death metal. Drijvende krachten zijn hier gitariste Céline Mazay en bassist Rémy Adam. Over de rest van de line-up hebben wij, hier bij MUSIKA, niet echt zicht. Wel kunnen we je meegeven dat het eerste full-album, ‘Blood Reign’, onder de naam Bleedskin dateert van 2020 en écht de moeite waard is. Je begrijpt dus dat we echt benieuwd uitkijken naar hoe de band zich nu zal presenteren.

Crux Tenebris werd pas in 2019 opgestart. Deze melodic death metal band lijkt wel inspiratie zat te hebben, want het gezelschap zorgde ondertussen voor een ep, ‘No Soul, No Decay’ (2019) en twee full-albums: ‘Incinerated Souls’ (2020) en ‘Last Supper’ (2022).

Sinds 2003 timmert Moker aan een muzikale carrière die zich situeert in middens van death metal en deathcore. Het gezelschap, origineel opgestart in de buurt van het Antwerpse Niel, zorgde reeds voor vier full-albums al dateert hun laatste werkstuk, ‘Home Invader’, ook al weer van 2017. We zijn dus ook razend benieuwd hoe deit gezelschap zich zal presenteren.

Het West-Vlaamse Fractured Insanity speelt bijna een thuiswedstrijd want dit gezelschap is afkomstig uit Moorsele alwaar de band in 2004 werd opgestart. Fractured Insanity staat voor death metal en zorgde ondertussen voor een ep en vier full-albums. Het laatste daarvan was ‘Massive Human Failure’ dat in 2020 in de winkelrekken kwam.

Carnation, opgestart in de buurt van Heist-Op-den-Berg in 2013, is reeds sinds die start aan een knappe muzikale carrière bezig. De faam van dit death metal gezelschap weerklinkt al luid buiten onze landsgrenzen en als je hun albums beluistert, weet je ook waarom: dit is effectief top in death metal landschap. Hun nieuwste creatie, het full-album ‘Cursed Mortality’, werd begin november op de markt gebracht.

We zien zo zes mooie redenen om naar De Leest te Izegem af te zakken. Zeker liefhebbers van death metal zullen hier ongetwijfeld ruimschoots aan hun trekken komen. Meer info omtrent deze editie van Death Row vind je alvast op https://www.facebook.com/DeathRowIzegem/