Kvelertak, 1 november 2023.

Kvelertak, Cancer Bats @ Trix, Antwerpen.

Op woensdagavond 1 november was er het laatste concert van de tournee van het Noorse Kvelertak. Trix, te Antwerpen, was niet volledig uitverkocht, maar deerde de aanwezigen zeker en vast niet. Maar eerst was het nog de beurt aan de support act van de avond: Cancer Bats.

*Foto’s: Cancer Bats*

Het Canadese Cancer Bats mag het publiek dus eerst nog wat “opwarmen’ met hun mix van hardcore, punk en metalcore. De heren doen dit op een geweldige manier en gaan er gedreven en uiterst energiek tegenaan. Zo is het publiek helemaal “opgewarmd” en volledig in de stemming tegen het einde van de show van dit gezelschap.

*Foto’s: Kvelertak*

Het lijkt ons dat Kvelertak veel energieker over komt dan de laatste keer dat we de band aan het werk zagen (2017, voorprogramma Metallica in het Sportpaleis). We schrijven dit vooral op het conto van vocalist Ivar Nikolaisen. Het podium lijkt ons zijn natuurlijke omgeving te zijn en is dan ook overduidelijk zijn speeltuin: hij loopt naar alle kanten, de microfoonstandaard zwaait hij in het rond. En het moest er dan ook van komen: tegen het einde van ‘Rogaland’ komt de zanger van het podium en gaat hij crowdsurfen. Het einde van een fantastische show? Nee hoor, want het publiek blijft roepen voor een toegift, en die krijgen ze ook. Drie nummers extra zelf. Tijdens het laatste nummer gaat Ivar, dit keer al zingend, opnieuw crowdsurfen. Als afscheid komt Ivar op het podium met een gigantische vlag.

Setlist Kvelertak: Krøterveg Te Helvete / Blodtørst / Likvoke / Kvelertak / Crack Of Doom / Døgeniktens Kvad / Fossegrim / Evig Vandrar / Skoggangr / Nattesferd / Morild / Rogaland – Encore: Endling / Mjød / Bråtebrann

Foto’s: Peter Vangelder