Hell’s Halloween Fest, 31 oktober 2023.

Imperia, InHuman, October Changes, Dance With Dragons, Symfata, Attractive Chaos @ Hell, Diest.

Ondertussen een traditie: het Hell’s Halloween Fest op de laatste dag van oktober. De oproep om in je beste Halloween outfit aanwezig te zijn werd redelijk goed opgevolgd, velen hebben er gevolg aan gegeven, wat bijdroeg tot de algemene sfeer.

*Foto’s: Attractive Chaos*

De sfeer zat er al meteen goed in met de Frans / Italiaanse opener Attractive Chaos. Dit melodic heavy metal gezelschap werd pas in 2022 opgestart maar heeft ondertussen wel reeds een zes tracks tellende ep op de markt. De band zorgde voor een mooie afwisseling van stevige passages en rustige momenten in hun muziek. Ze hadden er duidelijk zin in, en het reeds talrijk opgedaagde publiek genoot met volle teugen.

*Foto’s: Symfata*

Het Belgische Symfata zorgt voor een mix van symphonic metal en gothic metal en trad hier als tweede aan, maar wist ons niet echt te overtuigen. Er zit zeker potentieel in de band. Muzikaal zat het wel snor, maar aan de zang van de twee dames moet nog gewerkt worden, vooral in de duetten. Iets meer afwisseling in stem zou welkom zijn.

*Foto’s: Dance With Dragons*

Dance With Dragons hadden we al eens een keertje gezien een tijdje terug in Hell en dat beviel ons toen wel. Dit Nederlandse gezelschap drukt zich muzikaal uit aan de hand van melodic metal en ook nu weer slaagde de band erin om ons te overtuigen en een knappe set neer te zetten.

*Foto’s: October Changes*

October Changes gebruikt vaak heel wat elektronica in de sound zodat ze een wat industrial karakter krijgen. De band heeft al een tijdje een nieuwe zangeres, en dit is de eerste keer dat we de band in deze bezetting live mochten aanschouwen. We waren blij verrast: het geheel klinkt ets steviger dan hun voorgangers vandaag, en dat was zeker welkom.

*Foto’s: InHuman*

Het Belgische InHuman staat voor een mix van symphonic metal en progressive metal. Het gezelschap zorgde voor een hele knappe show met een bij momenten adembenemend schouwspel. Er wordt een compleet verhaal verteld live on stage. Jammer dat door de vele rook de helft van de band niet zichtbaar was. Toch is de show, en de sound, voor herhaling vatbaar.

*Foto’s: Imperia*

Het symphonic metal gezelschap Imperia sloot traditie getrouw de avond af. De energieke vocaliste Helena Iren Michaelsen was er deze keer terug bij, in tegenstelling tot vorig jaar. En dat zorgt natuurlijk voor een extra pigment. Een heel energieke set was bijgevolg ons deel.

Op naar volgend jaar!

Tekst: L.E.

Foto’s: Peter Vangelder.