Fear Factory is op 30 november in Trix.

Het Amerikaanse Fear Factory is ondertussen een nieuwe Europese gestart in Engeland. Die tour, “Disrup Tour”, brengt de band ook naar België en meer bepaald naar Trix te Antwerpen waar de band op 30 november verwacht wordt. Drie andere bands maken ook deel uit van die tournee: Butcher Babies, Ignea en Ghosts Of Atlantis.

Het Britse Ghosts Of Atlantis werd in Ipswich in 2019 opgestart en zorgt voor een mix van symphonic death metal en melodic death metal. Dit gezelschap zorgde reeds voor twee full-albums. Eerst was er ‘3/6/2/4’ (2021), maar het is vooral het meest recente werkstuk, het eerder dit verschenen ‘Riddles Of The Sycophants’, dat onze aandacht trok. We zijn dan ook razend benieuwd hoe dit gezelschap zich zal presenteren op een podium.

Ignea is origineel afkomstig uit Kiev, de hoofdstad van Oekraïne alwaar de band in 2013 werd opgestart. Dit gezelschap zorgt voor een eigenzinnig muzikale mix waarin we elementen ontdekken van melodic death metal, symphonic metal, progressive metal en oriental metal. Kortom een band die je niet zo vlug in één bepaald muzikaal vakje kan onderbrengen. De band zorgde reeds voor drie full-albums en daarvan is ‘Dreams Of Lands Unseen’, dat eerder dit jaar in de winkelrekken terecht kwam, het meest recente werkstuk.

Ook het Amerikaanse Butcher Babies valt moeilijk in één muzikaal vakje onder te brengen of je zou de term alternative metal moeten gebruiken. Wij horen alvast invloeden uit thrash metal, groove metal en metalcore terug in de sound van dit gezelschap dat over twee frontdames beschikt: Heidi Shepherd en Carla Harvey. De band werd in 2010 opgestart en zorgde ondertussen voor twee ep’s en vier full-albums, maar is vooral, naar onze smaak dan toch, tijdens live concerten een sensatie om mee te maken.

Nog zo’n band die moeilijk in één bepaald muzikaal vakje onder te brengen is, is het Amerikaanse Fear Factory die als headliner fungeert op deze tournee. Fear Factory werd in 1989 opgestart en hield het in 2006 voor bekeken. Drie jaar later, in 2009, ging de band opnieuw van start. Opnieuw kan je de term alternative metal gaan gebruiken voor Fear Factory. Wij horen in hun sound alvasst elementen uit death metal, groove metal, nu metal en industrial weerklinken. Enkel gitarist Dino Cazares overleefde alle wisselingen in de line-up. Ondanks de vele wisselingen zorgde Fear factory toch voor een mooie discografie waarin je tien full-albums aan treft. Het meest recente daarvan is ‘Aggression Continuum’ uit 2021. Maar ook bij Fear Factory geldt het feit dat ze tijdens concerten nog net iets beter overkomen dan op een studio album.

Vier bands: dat zijn alvast vier goede redenen om je ticket aan te kopen voor donderdag 30 november en je naar Trix te Antwerpen te begeven. Meer info vind je op www.trixonline.be of op www.biebob.be