Promise Down, 28 oktober 2023.

Promise Down, Steelover, Kevlar @ Hell, Diest.

Onder de naam “To Hell And Back” waren drie bands uitgenodigd in Hell. We hoorden inderdaad drie bands aan het werk maar … Wat afgelopen week even leek op een horror scenario, bleek toch helemaal goed te komen. Oorspronkelijk geplande bands Sin Savage en White Heat moesten verstek laten gaan wegens ziekte van beide zangers. Gelukkig bleken er twee waardige vervangers gevonden te zijn.

*Foto’s: Kevlar*

Eén van de vervangers was het jonge Kevlar. Hadden we nog nooit van gehoord, maar ze konden ons wel overtuigen met hun mix van stoner / doom. Klein minpuntje: soms was het een beetje langdradig, maar dat kan ook aan ons liggen. We zijn in ieder geval benieuwd hoe dit gaat klinken als de muziek in een studio opgenomen wordt!

*Foto’s: Steelover*

Onze Waalse vrienden van Steelover was de andere vervanger van de avond. En wat voor één! Na een lange hiatus keerde de band eindelijk terug op onze podia. Om in de juiste mood te komen hadden we enkele dagen ervoor hun knappe eerste full-album ‘Glove Me’ nog eens op de platenspeler gelegd. – De band kapte er immers mee in 1986. Sinds 2016 is men terug actief en dat leverde reeds twee ep’s en een full-album op, die we, hélaas, nog niet gehoord hebben. – Na die jaren van afwezigheid – ook al door het feit dat we hen niet meer volgden – spatte het speelplezier van de band af. We waren even terug naar de duistere jaren tachtig gekatapulteerd met een live productie van heden.

*Foto’s: Promise Down*

Promise Down zal het niet makkelijk hebben, dachten we na deze twee kleppers, maar hun hard rock ‘n’ roll is zo aanstekelijk dat een goed gevulde Hell meteen mee was. Promise Down en Hell lijken echt voor elkaar gemaakt: “a match made in heaven”?. “Dat ze toch nog maar eens meedoen aan de Alcatraz bashes!”, schiet er meteen door ons hoofd na zo’n energiek en aanstekelijk concert.

Tekst: L.E.

Foto’s: Peter Vangelder.