Allochiria, 15 oktober 2023.

Allochiria, Coltaine, Echo Solar Void @ Hell, Diest.

Fotograaf Peter Vangelder sluit een immense muziektocht van zo’n tien concert / festivaldagen, in vijftien dagen, af in zijn vertrouwde biotoop: Hell in Diest. Spelen die dag bijna een privé-concert voor hem: Echo Solar Void, Coltaine en Allochiria.

*Foto’s: Echo Solar Void*

Echo Solar Void is een Belgisch gezelschap dat voor ene mix van psychedelica en doom staat. De heren werkten zo’n twee jaar aan hun titelloos debuut dat slechts een track telt, maar dan wel een van zo’n achtenveertig minuten! Peter ziet “weinig beweging op het podium”, hoort maar weinig variatie. “Me echt honderd procent overtuigen, laat staan weg blazen, doen de heren niet”, aldus Peter.

*Foto’s: Coltaine*

Ook het Duitse Coltaine zoekt het voor in doom en psychedelica, maar voegt daar ook wat black metal aan toe. Dat zorgt er uiteraard voor dat er toch duidelijk meer afwisseling in hun sound zit en vooral de vocalist zorgt met zowel soulvolle vocalen als donker getinte growls dat het niveau toch beduidend hoger ligt. “Meer mijn ding”, zegt Peter over dit gezelschap.

*Foto’s: Allochiria*

Het Griekse Allochiria is reeds het langst actief van deze drie bands en dat loont, aldus Peter, want zelf vind hij dit de betere van dit drietal. Het gezelschap heeft dan ook reeds een mooie discografie opgebouwd (een ep en drie full-albums) en kan dus wat kiezen om hun set op te bouwen. Ook op gebied van podiumervaring kan Allochiria al een paar mooie adelbrieven voorleggen.

Foto’s: Peter Vangelder.