Omega Anima, 8 oktober 2023.

Omega Anima, Akilla, Avert Your Eyes @ Hell, Diest.

Fotograaf Peter Vangelder blijft ons verrassen met fotoreportages. Nu opnieuw vanuit zijn vertrouwde biotoop: Hell in Diest. Na drie dagen “vollen bak” in Hell, was de opkomst een pak minder voor deze drie bands.

Foto’s: Avert Your Eyes*

Avert Your Eyes is een metalcore / hardcore gezelschap uit de buurt van Tienen dat verder nog over een blanco info pagina beschikt bij MUSIKA.

Foto’s: Akilla*

Het Britse Akilla timmert reeds sinds 2017 aan een muzikale carrière. Het gezelschap drukt zich uit aan d ehand van melodic death metal en zorgde reeds voor één full-album: het eerder dit jaar op de markt gebrachte ‘The Gods Have Spoken’. Peter: “Een groot deel van het publiek geniet ondertussen buiten van de zon”.

Foto’s: Omega Anima*

Omega Anima is, volgens de muzikale smaak van Peter, duidelijk de best band van dit trio die verder stelt dat “de afwezigen weeral eens ongelijk hadden”. Dit Mexicaanse ensemble is reeds actief sinds 2014 en zorgt voor een mix van symphonic power metal en wat progressive metal. De band heeft voorlopig een full-album op de markt: ‘Matices de realidad’ uit 2020.

Foto’s: Peter Vangelder.