Fuego Fest, 1 oktober 2023.

Fuego Fest @ Kavka Oudaan, Antwerpen.

We beginnen deze “review” met wat tekst uit een eerder bericht van de organisatoren van Fuego Fest: “Vuur, transformerend element, gevaarlijk en zuiverend, is de oproep om een nieuw voorstel te benoemen op het festivalaanbod in België. Op de eerste dag van oktober zal Fuego Fest branden met een line-up van bands waarvan het geluid zich verzet om te bevatten en belooft zich te verspreiden als een onstuitbare brand.” Voor fotograaf Peter Vangelder een eerste kennismaking met Kavka Oudaan en een paar van de bands. Tussendoor, na de eerste drie bands, was er ook nog een vuurshow.

*Foto’s: vuurshow*

Door het uitstekende weer bleven een aantal mensen buiten genieten van het mooie weer, Fotograaf Peter liet het niet aan zijn hart komen en zorgde voor een paar woordjes en de volgende foto-reeksen.

*Foto’s: Dalver*

Dalver is een trio uit de buurt van Lokeren dat voor een mix van hard rock en alternative metal staat die ze zo hard mogelijk de zaal willen in sturen. Peter zelf: “mijn kennismaking met deze band en … zeker voor herhaling vatbaar.”

*Foto’s: InHuman*

Het Belgische InHuman is eigenlijk de voortzetting van Alwynn en staat voor een mix van progressive metal en symphonic metal die ze heel theatraal, maar vakkundig, neer zetten. Peter: “Ook deze band zie ik voor het eerst en ik kijk nu al naar uit naar hun concert in Hell op 31 oktober.”

*Foto’s: Fabulae Dramatis*

Fabulae Dramatis staat voor ene mix van avant garde metal en progressive metal en dat sinds de opstart in 2011. De band zorgde reeds voor twee full-albums maar lijkt tijdens een live concert nog steeds iets meer te kunnen. Peter daarover: “Opnieuw een heel knappe en sterke set van deze band”.

*Foto’s: Destroy Humanity*

Dit Trio uit de buurt van Beerzel staat voor een mix van groove metal en thrash metal. De heren van Destroy Humanity zorgden in 2021 voor een eerste full-album middels ‘Hypnopompia’.

*Foto’s: Hexa Mera*

Hexa Mera zorgt sinds 2010 voor een sound die je in het vakje melodic death metal kan onderbrengen, al horen we ook wel wat invloeden uit groove metal in hun sound. De band zorgde reeds voor drie full-albums en daarvan is ‘Methuselarity’ (2023), het meest recente van. Volgens Peter was dit hun laatste show van dit jaar. Peter: “Een plezier om te ze aan het werk te zien, ze lijken steeds beter te worden.”

Met dank aan Isabel Restrepo (Fabulaue Dramatis).

Foto’s: Peter Vangelder.