Elder in Het Depot te Leuven.

Op vrijdag 3 november houdt het Amerikaanse Elder een tussenstop in Het Depot te Leuven tijdens hun Europese tournee. Ook van de partij die avond zijn Slomosa en Gnome.

Het Belgische Gnome mag openen. Deze band uit het Antwerpse zorgt voor een muzikale mix waarin we invloeden horen van progressive rock, fuzz, stoner en hard rock. Een opvallende gimmick bij de band zijn de rode puntmutsen, maar laat je niet misleiden: de heren weten hoe ze een publiek muzikaal moeten verwennen.

Het Noorse Slomosa zorgt voor een mix van stoner rock en desert rock met wat knipogen richting doom die ze zelf omschrijven als “Tundra Rock”. Deze band werd in 2017 opgestart en zorgde in 2020 voor een heel goed ontvangen titelloos debuutalbum.

Elder werd in 2006 opgestart. De band zorgt voor een mix van progressive rock, stoner rock en doom. Ondanks de wisselingen in de line-up, enkel vocalist en gitarist Nick DiSalvo is er nog bij van in het prille begin, zorgde de band reeds voor zes full-albums en daarvan is ‘Innate Passage’, dat vorig jaar op de markt kwam, het meest recente werkstuk van.

Wie zich graag laat onderdompelen in een massa van riffs is die avond aan het juiste adres in Het Depot te Leuven. Meer info vind je via www.hetdepot.be