Woyote, 23 september 2023

Woyote, Noord, Vloed, Subvergence, Such Great Heights @ Hell, Diest.

Zaterdag 23 september waren vijf Belgische bands actief in Hell te Diest. Waarschijnlijk omdat er toch wel wat te doen in en rond Diest was de opkomst eerst matig te noemen, maar eens Noord en Woyote er aan kwamen was er toch een gezellige drukte. Fotograaf Peter Vangelder was er – naar goede gewoonte (?) – eveneens bij en zorgde voor volgende fotoreportage.

*Foto’s: Such Great Heights*

Such Great Heights is een female fronted band uit de buurt van Zwijndrecht die zich muzikaal laat gelden aan de hand van een mix van post hardcore en metal.

*Foto’s: Subvergence*

Subvergence is dan weer afkomstig uit de buurt van Houthalen, alwaar de band in 2021 werd opgestart. Men zorgt muzikaal voor deathcore waarin je ook wel wat invloeden uit black metal en death metal kan ontdekken. Als we het goed hebben zorgde de band in 2022 met ‘Below Hell’ voor een eerste ep.

*Foto’s: Vloed*

Vloed werd dan weer in 2018 opgestart en zorgt voor een muzikale mix waarin we elementen uit o.a. doom, dark metal, progressive metal en melodic metal in ontdekken. Dit gezelschap uit de buurt van Aarschot zorgde met ‘Darkness’ in 2020 voor een eerste full-album.

*Foto’s: Noord*

Uit de buurt van Antwerpen is Noord afkomstig. Dit gezelschap zorgt voor een muzikale mix van alternative metal en progressive metal en zorgde in 2020 voor het zes tracks tellende ‘One’ waarna de heren ook al twee singles op ons af vuurden.

*Foto’s: Woyote*

Woyote zorgt dan weer voor een alternative metal sound waarin we ook invloeden uit groove metal en thrash metal in ontdekken. Met o.a. Mike Doling (gitaar) in de rangen is dit niet verwonderlijk daar de man ook heel wat faam oogst met Channel Zero. Maar Woyote is natuurlijk meer dan Mike alleen en elk bandlid brengt wel een deel van zijn muzikale invloeden mee. Met een eerste full-album onder de arm, ‘Mother Of The Universe’, hopen ze nu een pak deuren te openen.

Met dank aan Eric Depooter.

Foto’s: Peter Vangelder.