Kvelertak op 1 november in Trix.

Op woensdag 1 november komt het Noorse Kvelertak ons een bezoekje brengen in Trix te Antwerpen.

Kvelertak werd in 2007 in het Noorse Stavanger opgestart en zorgt voor een eigenzinnige muzikale kruisbestuiving dat sommigen in het vakje black ‘n’ roll willen plaatsen. In ieder geval horen wij invloeden uit o.a. black metal, hardcore, punk, hard rock en heavy metal in de muzikale mix. Deze variatie zorgt er natuurlijk voor dat heel wat muziekliefhebbers uit verschillende (sub)genres hier wel iets vinden dat hun aandacht trekt. Kvelertak zorgde ondertussen voor vijf full-albums en daarvan is ‘Endling’, die begin september op de markt kwam, het meest recente album. Hoe goed de albums ook klinken en zijn, het is tijdens live concerten dat de ware aard van Kvelertak extra in de verf wordt gezet: een enorme variatie aan kracht die de heren telkens opnieuw energiek en heel gedreven weten te presenteren.

Maar vooraleer het Noorse gezelschap zijn kunsten mag presenteren is het eerst nog de beurt aan Cancer Bats. Deze Canadese band werd in 2004 opgestart in Toronto, Ontario en zorgt voor een mix van hardcore en punk waarin je met wat goede wil ook wel metalcore en zelfs sludge invloeden in kan ontdekken. Ook al een wat eigenzinnige muzikale mix dus. In de discografie van dit gezelschap vinden we o.a. zeven full-albums en daarvan is ‘Psychic Jailbreak’ uit 2022 het meest recente werkstuk van.

Wie dus houdt van een heel wat diversiteit in zijn muziek zal ongetwijfeld bij zijn met deze twee eigenzinnige bands. Meer info vind je alvast op www.trixonline.be of via de facebookpagina van het event: https://www.facebook.com/events/764095508434913