Ars Veneficium, 16 september 2023.

Ars Veneficium, Gwendydd, The Objector @ Hell, Diest.

Het tien jarig bestaan van Ars Veneficium wilde de band zelf eens extra in de verf zetten. En hoe kan men dat beter doen dan met een stevig feestje? Zelf aantreden op dat feest is natuurlijk “een must” en nog wat extra bands uitnodigen kan voor extra sfeer zorgen. Vandaar dat ook The Objector en Gwendydd erbij waren. De drie bands zorgden voor een heel knappe sfeer. Ook “onze” fotograaf was opnieuw van de partij en zorgde voor volgende fotoreportage.

Foto’s: The Objector*

The Objector is een Belgisch thrash metal gezelschap opgestart in Turnhout in 2007. De band zorgde tot nu toe voor een full-album: ‘Social Intolerance’ (2018).

Foto’s: Gwendydd*

Het Bulgaarse Gwendydd ging in 2018 van start als “all female band”. Sinds 2019 zit een mannelijk drummer achter de drumkit. Deze melodic death metal band zorgde ondertussen voor twee full-albums: ‘Human Nature’ (2020) en ‘Censored’ (2022). Er werden deze avond audio-opnames gemaakt die later in beperkte uitgave op de markt zulle komen. Een mooi en leuk souvenirtje in ieder geval voor iedereen die er bij was.

Foto’s: Ars Veneficium*

Het Belgische Ars Veneficium ging dus tien jaar geleden in 2013 van start. Dit black metal ensemble kende al heel wat wisselingen in de line-up en enkel vocalist S. en gitarist Ronarg zijn er nog steeds bij vand e originele line-up. In de discografie van dit gezelschap vind je ondertussen twee ep’s, twee splits en twee full-albums. Het meest recente werkstuk is het full-album ‘Usurpation Of the Seven’ uit 2020.

Foto’s: Peter Vangelder.