RoadRock, 26 augustus 2023, dag 2.

RoadRock @ Vlaskouter, Kuurne.

De presentatie werd op deze editie verzorgd door William Boeva die dit trouwens uitmuntend deed.

*Foto’s: Meltheads*

De stevige aftrap werd gegeven door Meltheads, nadat ze een eerste ereplaats in de Humo’s rockrally bemachtigden gaat het als een speer voor deze jonge snaken. Gisteren de laatste hand aan hun nieuw album gelegd en vandaag maar liefst drie shows voor de boeg. Desondanks dat ze hierna nog twee shows hadden mochten we met volle teugen genieten van krachtige gitaarriffs, aanstekelijke melodieën en een explosieve podiumpresentatie.

*Foto’s: Ruby Grace*

De electro pop van Ruby Grace is het buitenbeentje op de affiche, ze mikt duidelijk op het jongere publiek en doet haar uiterste best om de aanwezigen mee te krijgen in haar songs die ze ook feilloos meezingt maar het lijkt erop dat men hier niet klaar voor was.

*Foto’s: Raman*

De blues getinte rock van Raman kon dan wel op wat bijval rekenen. Als doorwinterde muzikanten slaagden ze erin om hun naadloze samenspel en de chemie die duidelijk tussen de bandleden aanwezig was over te brengen. Iedereen leek volledig in sync te zijn met de anderen, wat resulteerde in een krachtige maar ook ingetogen gecoördineerde uitvoering.

*Foto’s: Stef Kamil Carlens*

De artistieke duizendpoot en geboren entertainer Stef Kamil Carlens blijft om een of andere reden voor mij nog steeds gelinkt aan de beginjaren van Deus. Dat hij gepassioneerd is in alles wat hij doet en een muzikant is met oog voor detail zal niemand ontkennen, dit geld namelijk voor zijn ganse entourage die het podium sierde. Krachtige uitbarstingen van energie afgewisseld met ingetogen muzikale hoogstandjes en top zangprestaties zorgen er voor dat dit een fijne ervaring was.

*Foto’s: Sons*

De garage rock van Sons leek iedereen wakker te schudden, het energieniveau ging door het dak, krachtige riffs, beukende drumritmes aangedreven door rauwe zang met ietwat distortion erop waardoor de toon werd gezet voor de wilde rit die we mochten beleven.

*Foto’s: Intergalactic Lovers*

De live-ervaring met Intergalactic Lovers kan beschreven worden als een betoverende reis door hun muzikale universum. Met hun sterke muzikaliteit en hits waaronder ‘Delay’ bewezen ze opnieuw waarom ze tot de top behoren. De avond zal ongetwijfeld lang in de herinnering blijven hangen als een magische en inspirerende muzikale belevenis.

*Foto’s: Triggerfinger*

Headliner Triggerfinger hoeft uiteindelijk niks meer te bewijzen, het parcours die ze al afgelopen hebben spreekt boekdelen. Dat bassist Mr. Paul / lange Polle er niet meer bij is, is ongetwijfeld aanpassen maar de songs houden zich recht. De charismatische Ruben Block toont zich weer van zijn beste kant waardoor het hoogtepunt van de avond zonder twijfel het uitgebreide gitaarspel aangestuwd door de pompende drumbeats van Mario was. Elke noot raakte recht in het hart van degenen die aanwezig waren. Het publiek ging helemaal los tijdens hits als “I Follow Rivers” en “All This Dancin’ Around”, waarbij de wei gevuld was met zowel dansende als headbangende fans. Kortom een meer dan waardige afsluiter voor deze geslaagde editie van RoadRock.

Met dank aan Geert Lefevre, Bart Denauw en het complete team van RoadRock.

Tekst: David Vandewalle.

Foto’s: Bianca Lootens.