Bone Of Elk, 19 augustus 2023.

Bone Of Elk, Devine-Zero, Death Fury @ JH De Redekiel, Maldegem.

Voor de release van de eerste ep van Bone Of Elk, het zes tracks tellende ‘A Whisper out Of Range’, nodigde de band twee extra bands uit om voor een avondvullend muzikaal feestje te zorgen. Zo was fotograaf Peter Vangelder getuige van die avond in JH De Redekiel in het Oost-Vlaamse Maldegem. Spijtig genoeg was de opkomst, en we drukken ons zacht uit, niet overweldigend.

*Foto’s: Death Fury / Devine:Zero*

Het uit de buurt van Oostende afkomstige Death Fury mag openen en doet dit aan de hand van een mix van death metal en thrash metal. Het Duitse Divine:Zero mag als tweede aantreden. Dit gezelschap is reeds sinds 1999 actief maar kende ook al een korte periode van inactiviteit. Deze band staat voor melodic death metal met wat invloeden van thrash metal. Het gezelschap zorgde eerder voor twee full-albums maar het meest recente daarvan, ‘The Cold Asylum’, dateert ondertussen reeds van 2014.

*Foto’: Bone Of Elk*

Bone Of Elk werd in 2019 opgestart en is een samenwerkingsverband tussen Belgische en Nederlandse muzikanten. Je kan het gezelschap in het vakje metalcore onderbrengen, maar we horen ook wel wat invloeden uit death metal, thrash metal en zelfs wat black metal. Frontdame Delphine zorgt voor de brutale vocalen, terwijl de overige vier artiesten voor de muzikale omlijsting zorgen.

Foto’s: Peter Vangelder.